Slim horloge voor hardlopers van Magellan

1
45
Magellan, producent van onder meer GPS-apparaten en GPS-fitness horloges, brengt met de Echo zijn eerste slimme horloge op de markt speciaal bedoeld voor hardlopers.

De Echo van Magellan is een ‘slim’ sporthorloge waarmee hardlopers trainingsdata, notificaties en prestaties kunnen bekijken. Ze kunnen de Echo door middel van Bluetooth Smart verbinden met een smartphone en krijgen zo tijdens het trainen meteen de gelopen afstanden en andere data te zien.

Magellan Echo

Magellan Echo (© ; licentie: )

Met de Echo kunnen de sporters een aantal smartphone-functies bedienen, zoals het starten en stoppen van de tijd via een fitness app en het selecteren, starten en pauzeren van muziek. Het slimme horloge heeft een waterdicht ontwerp en is uitgerust met een CR2032 verwisselbare batterij.

De Magellan Echo werkt samen met de Wahoo Fitness API, waardoor het horloge compatibel is met meer dan honderd fitness apps als Strava, MapMyRun, Runtastic en RunKeeper.

Prijs en beschikbaarheid
Het Magellan Echo slimme horloge zal in het vierde kwartaal van 2013 verkrijgbaar zijn in de kleuren Cool Blue, Warm Red en Black voor een adviesprijs van € 149,99 voor het horloge en € 199,99 in combinatie met een Bluetooth Smart hartslagmonitor.

Foto van Magellan
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelDesktop-pc in “Op = op”-aanbieding bij Aldi: terug van (heel even) weggeweest
Volgend artikelSony en Panasonic ontwikkelen opvolger Blu-ray-schijf
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Misschien niet onbelangrijk om te vermelden dat deze horloge voorlopig enkel samen kan werken met iPhone (4S en 5) en recentere iPads (maar daar ga je nu niet zo snel mee hardlopen ;)), dit omwille van het feit dat Bluetooth 4.0 een vereiste is om de data naar je horloge door te sturen.

    Bluetooth 4.0 support voor Android devices is maar pas sinds kort uitgekomen onder Android 4.3, maar deze update komt niet noodzakelijk op alle huidige GSM-modellen uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.