Prachtige timelapse beelden van San Francisco

0
52
Adrift is een timelapsevideo die toont hoe de mist in de baai van San Francisco een wonderlijk spel speelt met de iconische Golden Gate Bridge.

Simon Christen, animator bij Pixar Animation Studios, heeft een passie voor fotografie. Met de video Adrift maakte hij naar eigen zeggen “een liefdesbrief aan de mist in de San Francisco Bay Area”. Twee jaar lang legde hij met timelapse-fotografie de magische interactie vast tussen de mist, de Californische kust en de Golden Gate Bridge. Als camera’s gebruikte Christen een Canon EOS 7D en Canon EOS 40D.

Adrift © Simon Christen

Adrift © Simon Christen (© ; licentie: )

Omdat de weersomstandigheden precies goed moeten zitten om beelden van de mist, die over de heuvels en onder de brug glijdt, te kunnen vastleggen, ontwikkelde Christen een systeem waarbij hij gebruikmaakte van het weerbericht, satellietbeelden en beschikbare webcams. Als het weer er veelbelovend uitzag, zette hij zijn wekker om 5 uur in de morgen en trok eropuit met zijn camera’s.

De muziek werd speciaal voor de video Adrift geschreven door Jimmy LaValle van de groep The Album Leaf.

Vorig artikelMaak een drone van om het even wat
Volgend artikelLichtgewicht LED-projectoren van Optoma
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.