DIY (Drone It Yourself)

Maak een drone van om het even wat

0
Met de DIY (Drone It Yourself) v1.0 kit kan je om het even welk voorwerp omtoveren in een bestuurbare drone. De kit bevat de nodige onderdelen die je eenvoudig kan assembleren.

De DIY (Drone It Yourself)-kit is een project van de Nederlandse ontwerper Jasper van Loenen. Hij neemt met de drone-kit deel aan de Battery Powered Contest van Instructables, een wedstrijd die projecten beoordeelt die op een bijzondere manier gebruikmaken van batterijen. Met de Drone It Yourself-kit kan Van Loenen van elk voorwerp een drone maken.

DIY (Drone It Yourself)

DIY (Drone It Yourself) (© ; licentie: )

Het DIY-koffertje bevat de nodige onderdelen, waaronder vier motoren en een controle-eenheid, die gebruikmaakt van OpenPilot CC3D. De rotors zijn op eenvoudige manier aan een voorwerp te bevestigen. De plastic onderdelen zijn met een 3D-printer gemaakt.

Van Loenen heeft zowel de originele bestanden als de afdrukbare STL-bestanden als download beschikbaar gemaakt, zodat je er zelf mee aan de slag kunt. Ook heeft hij een “boodschappenlijstje” gepubliceerd met de nodige onderdelen.

In een video toont Van Loenen hoe hij met zijn DIY (Drone It Yourself)-kit niet alleen een fietswiel kan omtoveren in een drone, maar ook minder voor de hand liggende voorwerpen:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.