Nieuwe Sony Walkman speelt FLAC-muziek

4
177
Sony introduceert drie nieuwe Walkmans in de E-serie (Sony Walkman E585, E384 en E383) waarvan het topmodel ook ongecomprimeerde FLAC-bestanden kan afspelen.

De nieuwe Walkman NWZ-E585 heeft 16GB geheugen en speelt muziek af in de formaten MP3, WMA (niet-DRM), Linear PCM, AAC, HE-AAC, FLAC en Apple Lossless. FLAC verandert niets aan het originele geluid, maar levert wel bestanden die de helft kleiner zijn dan ongecomprimeerde muziekbestanden. Het FLAC-formaat is erg populair bij liefhebbers van klassieke muziek en jazz.

Op het 2-inch scherm kun je ook videobestanden in de formaten AVC, MPEG4 en WMV 9 bekijken. De NWZ-E585 weegt slechts 49 gram en meet 42,1 x 92,1 x 8 mm. De batterij is in ongeveer 4 uur helemaal opgeladen en kan dan 77 uur mp3’s afspelen (128 kbps, gemiddeld 4 minuten per nummer) of 14 uur video’s (384 kbps mpeg4). De bijgeleverde oortelefoons verminderen storende omgevingsgeluiden tot 98 % dankzij digitale ruisonderdrukking.Sonny Walkman NWZ-E585

De NWZ-E380 bestaat in twee versies: NWZ-E383 met 4GB en NWZ-384 met 8GB intern geheugen. Deze goedkopere Walkmans ondersteunen MP3, WMA (niet-DRM), AAC-LC en Linear PCM voor muziek en WMV9 voor video die je op het 1,7-inch scherm kunt bekijken.

Deze goedkopere Walkmans wegen 52 gram en meten 43,4 x 87,7 x 9,9 mm. De batterij is in twee uur opgeladen en dan kun je 30 uur mp3-muziek en 4 uur video afspelen.

Richtprijzen
NWZ-E383 75 EUR 4GB, beschikbaar in zwart augustus 2013
NWZ-E384 90 EUR 8GB, beschikbaar in zwart, blauw of rood augustus 2013
NWZ-E858 140 EUR 16GB, beschikbaar in zwart (aluminium) augustus 2013

Foto van Sony
Website: Bezoek Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelLeuke app introduceert instrumenten klassiek muziekorkest aan kinderen
Volgend artikelMuziek streamen naar stereo-installatie via AirPlay en DLNA
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

4 REACTIES

  1. De 585-versie heeft USB 2.0. Toch is dat in de praktijk snel genoeg voor de upload van de bestanden. De Walkman gedraagt zich als een externe USB-schijf. Bestanden kunnen eenvoudig gekopieerd worden zonder extra software.

    Het toestel klinkt zeer goed met FLAC en Apple Lossless. De radio heeft een goede ontvangst en klinkt ook zeer goed.

    De meegeleverde in-oor-hoofdtelefoon heb ik nog niet getest, en de aansluiting op een USB-poort op een versterker of DAC ook niet.

  2. Staat in het persbericht of je via USB 3.0 of een andere snelle manier de flacs op je toestel kunt krijgen? Even vlot een flacje op je speler zetten wordt anders moeilijk.

    • Terechte vraag, maar nergens vinden we terug of de usb-poort 2.0 of 3.0 is. Er zit echter ook een WM-Poort op en die laat wel snelle bestandsoverdracht toe vanaf een Sony VAIO laptop. Maar ja, dan moet je al alles van Sony hebben natuurlijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.