Stievie-app voor uitgesteld tv kijken aangekondigd

0
56
De drie grote Vlaamse omroepen zullen dit jaar nog het platform Stievie lanceren, waarmee je tegen betaling tv-programma’s kan bekijken op een smartphone of tablet.

Er beweegt heel wat in medialand. Na het eerder door ons geteste bhaalu, waarmee je tv-programma’s van zenders waarop je geabonneerd bent, helpt opnemen in de cloud om ze te bekijken wanneer je dat wil, wordt binnenkort Stievie, het gezamenlijke initiatief van VRT, de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa) en SBS, gelanceerd.

Stievie

Stievie (© ; licentie: )

Met Stievie kan je programma’s van tv-zenders live of op een later tijdstip (tot 36 uur) bekijken op een smartphone of tablet. Het gaat om de de programma’s van de zenders Eén, Canvas, Ketnet, vtm, 2BE, Vier, Vijf, Vitaya, JIM en KZoom live. Met Stievie zal je net als met bhaalu de programma’s kunnen terug- en doorspoelen.

Stievie zit momenteel al enkele maanden in een testfase voor iPad en iPhone. Het is de bedoeling om er een betalende dienst van te maken. Uit een bevraging van de 10.000 proefpersonen bleek dat tachtig percent van hen bereid is om voor de toepassing te betalen.

Wat Stievie zal gaan kosten en wanneer de toepassing voor iedereen beschikbaar zal zijn, werd niet meegedeeld. De app zal ook ontwikkeld worden voor andere platformen.

Vorig artikelTv-programma’s bekijken wanneer je wil met bhaalu
Volgend artikel20 megapixel camera met groot zoombereik van Samsung
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.