Sony Android smartphone met extra groot Full HD touchscherm

0
26
Sony kondigt een Xperia smartphone aan met een groot formaat Full HD scherm in een dun en licht ontwerp dat ook stof- en waterbestendig is.

De Xperia Z Ultra heeft volgens Sony ’s werelds grootste Full HD smartphonescherm. Het 6,44-inch (16,36 cm) Full HD Triluminos Display (1920 x 1080 pixels) wordt aangedreven door Sony’s X-Reality for mobile engine. Het capacitieve touchscherm ondersteunt ook peninvoer met handschriftherkenning.

De slechts 6,5 mm dikke Sony Xperia Z Ultra is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 800 2,2 GHz quad-core processor en 2 GB RAM. Besturingssysteem is Android 4.2 (Jelly Bean). De grootformaatsmartphone heeft op de achterzijde een 8 megapixel camera met Exmor RS-sensor.

Sony Xperia Z Ultra

Sony Xperia Z Ultra (© ; licentie: )

Op de voorzijde van de Xpera Z Ultra is een 2 megapixel camera geïntegreerd. Het interne geheugen heeft een capaciteit van 16 GB en is uitbreidbaar met microSD geheugenkaartjes tot 64 GB.

De Xperia Z Ultra ondersteunt 4G LTE, WiFi 802.11a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0, NFC, GPS en Glonass. De smartphone heeft een batterij met een capaciteit van 3000 mAh. De Battery Stamina Mode verbetert de stand-bytijd door het beeldscherm automatisch uit te schakelen als je het niet gebruikt, evenals functies die je niet nodig hebt.

Net als de onlangs geteste Sony Xperia Z is de Xperia Z Ultra stof- en waterbestendig (IP55/IP58). Je kan met het toestel ook onder water in Full HD filmen. De voor- en achterzijde zijn gemaakt van gehard glas. De smartphone meet 179,4 x 92,2 x 6,5 mm en weegt 212 gram.

Prijs en beschikbaarheid
De Sony Xperia Z Ultra Android smartphone is verkrijgbaar in een zwarte of witte afwerking vanaf het derde kwartaal van 2013 voor een adviesprijs van € 719.

Foto van Sony
Website: Bezoek Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelWaterbestendig multifunctioneel polshorloge van Sony
Volgend artikelMicro hifi-systeem met Bluetooth van Sharp
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.