Medion multimedia desktop-pc nu ook bij Aldi Nederland

1
684
Op 20 maart 2013 was hij al te koop in België. Meer dan drie maanden later, vanaf woensdag 26 juni om precies te zijn, is hij nu ook in Nederland te koop: de multimedia desktop-pc Akoya MD 8823 (P2310D) van Medion.

Toen de Medion Akoya MD 8823 (P2310D) in maart in België verscheen, was dat de eerste keer dat we de ‘Medion-kast New Look’ te zien kregen. Waarschijnlijk wordt dat de nieuwe standaard van Medion. De Medion Akoya MD 8843 (P5230 D) die in april bij Aldi Nederland te koop stond, zat ook al in die nieuwe kast.

Aldi Medion Akoya MD 8823 (P2310D)

Aldi Medion Akoya MD 8823 (P2310D) (© ; licentie: )

We vinden deze keer wèl een nieuwigheidje in de meegeleverde hardware. Naast een (bedraad) toetsenbord en optische muis wordt nu ook een multi-touchpad meegeleverd. Windows 8 is immers grotendeels georiënteerd naar aanraakschermen.

Perfect voor tablets en de meeste laptops hebben intussen ook een ingebouwd touchpad. Desktops bleven evenwel in de kou staan. Dank zij het meegeleverde multi-touchpad kan je nu dus met je vingers bladeren, vegen, zoomen en met de tegeltjes spelen.

 
Processor van vorige generatie

Deze Medion Akoya MD 8823 (P2310D) heeft een Intel Core i3-3220 processor met 3 MB Intel Smart Cache die werkt aan 3,30 GHz. Het is een dual core en dank zij de Intel Hyper-Threading technologie kan elk van de twee processorkernen meerdere taken tegelijk uitvoeren. Hij behoort nog tot de derde generatie Intel Core processors (Ivy Bridge) om de eenvoudige reden dat Intel voorlopig alleen Core i5’s en Core i7’s van de vierde generatie (Haswell) maakt.

Nu ook met een touchpad

Nu ook met een touchpad (© ; licentie: )

 
Verdere hardware

Verder onthouden we nog van deze Medion Akoya MD 8823 (P2310D) dat hij weliswaar een riante harde schijf van 2 TB heeft, maar geen SSD. Jammer, want met SSD én 8 GB werkgeheugen in de plaats van de gemonteerde 4 GB had je aardig wat prestatiewinst kunnen boeken.

Aanlokkelijk is dan weer de extra grafische kaart, een NVidia GeForce GTX650 DirectX11 met 1024 MB GDDR5-geheugen. Als gamer kan je daar toch al wel wat mee aanvangen, tenminste als je er rekening mee houdt dat je over een pc van minder dan 500 euro spreekt.

Voor een verdere preview van de Akoya MD 8823 (P2310D) verwijzen we naar het artikel dat in maart 2013 verscheen onder de titel “Medion multimedia-pc te koop bij Aldi België”.

Conclusie
We blijven bij onze conclusie van drie maanden geleden: al bij al een desktop-pc met een aantrekkelijk prijskaartje, zeer geschikt voor kantoor en toch de mogelijkheid om spelletjes mee te spelen – zij het dan niet met alle instellingen op maximum.
Adviesprijs
€ 499
Foto van Aldi Nederland
Website: Aldi Nederland
Categorieën: Distributeurs, Nederland
Naar begin pagina.
Vorig artikelSamsung systeemcamera met Android besturingssysteem
Volgend artikelBlu-ray-speler met WiFi Direct van Pioneer
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.