The Pirate Cinema video-installatie

Video-installatie visualiseert illegale downloads

0
The Pirate Cinema is een kunstproject in de vorm van een video-installatie die de verborgen activiteit van BitTorrent netwerken voor het het delen van bestanden zichtbaar maakt.

De Franse kunstenaar Nicolas Maigret bouwde samen met softwareontwikkelaar Brendan Howell een installatie waarbij op beeldschermen  in real-time fragmenten worden getoond van videobestanden die worden uitgewisseld op peer-to-peer netwerken. Het project wordt gepresenteerd in de vorm van een controlekamer en afhankelijk van de tentoonstellingsruimte worden één tot vijf computers gebruikt.

The Pirate Cinema

The Pirate Cinema (© ; licentie: )

Het geautomatiseerde systeem detecteert de top 100 meest actieve torrents op de website The Pirate Bay, een website die torrentlinks indexeert, en downloadt die om ze te projecteren op een beeldscherm, waarna ze worden verwijderd.

Het BitTorerent protocol is de laatste tien jaar populair geworden als technologie om bestanden middels peer-to-peer transfers te delen via het internet. Het werkt met kleine bestanden die naar verschillende ontvangers worden verstuurd. The Pirate Cinema toont de versnippering ven deze uitwisselingen in real-time.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.