Crowdsourced project wil het hele internet uitprinten

1
118
Een crowdsourced project roept op om te helpen bij het uitprinten van het “hele internet”. Dit archief willen ze als in memoriam voor een internetactivist tentoonstellen in een galerie in Mexico Stad van 26 juli tot eind augustus 2013.

Printing out the Internet is een initiatief van LABOR, UbuWeb en Kenneth Goldsmith, de stichter van deze website voor avant-gardekunst. Het wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan Aaron Swartz, een Amerikaans computerprogrammeur, schrijver en internetactivist die in 2011 werd aangeklaagd vanwege het illegaal downloaden van circa 4 miljoen wetenschappelijke artikelen van JSTOR, een digitale aanbieder van wetenschappelijke publicaties. Begin 2013 pleegde hij zelfmoord.

Het idee is simpel: iedereen die er zin en tijd voor heeft mag zo veel pagina’s van het internet afdrukken als hij of zij wil en die vervolgens versturen naar een adres in Mexico-Stad.

Iedere inzender zal worden vermeld als een deelnemende kunstenaar in de tentoonstelling en zijn of haar naam zal op de speciale Tumblr site printingtheinternet.tumblr.com worden genoteerd, of die nu één blaadje of een hele container heeft verstuurd.

De initatiefnemers zijn niet op zoek naar creatieve interpretaties van het project. Ze willen geen objecten, maar zoals ze zelf stellen: “gewoon shitloads aan papier”. Ze beschikken over meer dan 500 vierkante meter aan ruimte met plafonds die meer dan 6 meter hoog zijn.

Na het einde van de tentoonstelling wordt het hele archief gerecycleerd. Meer info en het adres in Mexico-Stad vind je op deze pagina.

Vorig artikelD-Link videorecorder voor bewaking met netwerkcamera’s
Volgend artikelMogen operatoren het internetverkeer beperken?
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.