Animatiefilm brengt in retrostijl hulde aan Commodore 64

0
28
Als afstudeerproject maakte een Deense student een volledig met de computer gerealiseerde animatiefilm waarmee hij oude computerhardware tot leven brengt.

De Deense student Brian Sørensen maakte als afstudeerproject voor zijn studie Digital Media de korte animatiefim Load. De kortfilm is gemaakt met Computer-Generated Imagery (CGI), met andere woorden volledig met computersoftware gerealiseerd. Het resultaat is verbluffend realistisch.

Load

(© ; licentie: )

Load speelt in een pseudo jaren ’80-omgeving en het nostalgische thema wordt benadrukt door het gebruik van oude computerhardware, zoals de toen populaire Commodore 64 computer die cassettebandjes gebruikte om programma’s te “laden” en gegevens op te slaan.

Sørensen deed alles zelf in deze animatiefilm tot en met het schrijven van de muziek. Load maakte hij als een “proof of concept” voor een project waar hij momenteel aan werkt.

De animatiefilm Load is op Vimeo ook “Staff Pick”. Je kan zelf bekijken waarom hij uitverkoren werd:

Vorig artikelVideo eenvoudig verslepen naar verschillende schermen
Volgend artikelD-Link videorecorder voor bewaking met netwerkcamera’s
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.