UbuWeb archiveert avant-gardekunst, -muziek en -film

0
90
De website UbuWeb archiveert alles wat met avant-gardekunst te maken heeft, van tekstdocumenten en geluidsfragmenten tot muziek, film en video.

UbuWeb is al op het internet actief sinds 1996. Het werd opgericht om avant-gardemateriaal dat moeilijk te vinden is een tweede leven te geven via de website, maar bevat ook hedendaagse avant-gardewerken. Het is een niet-commercieel initiatief en wordt mogelijk gemaakt door giften.

UbuWeb

UbuWeb (© ; licentie: )

Aanvankelijk was het de oprichters vooral te doen om avant-gardepoëzie, maar gaandeweg werden ook andere kunstvormen opgenomen.

Zo is UbuWeb een bron geworden voor literatuur, film, video, dans en grafisch werk dat volgens de beheerders tot de avant-garde behoort, waarbij ze meteen opmerken “whatever that means — our idea of what is “avant-garde” seems to be changing all the time”.

UbuWeb wordt op onregelmatige momenten bijgewerkt met nieuwigheden. Het is ook actief op Twitter waar tweets met nieuwe aanwinsten worden gepost.

Vorig artikelRicoh lanceert nieuw printergamma met Liquid Gel technologie
Volgend artikelDual-sim Android smartphone van Wolfgang te koop bij Aldi NL
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.