Havik valt natuurgetrouwe robotvogel aan tijdens proefvlucht

0
49
Onderzoekers slagen er steeds beter in om met robots de natuur na te bootsen. De robotvogel Robo Raven vliegt zo natuurgetrouw dat hij onlangs tijdens een vlucht werd aangevallen door een havik.

Robo Raven is een project van onderzoekers aan de universiteit van Maryland. Speciaal aan deze robotvogel is dat het de eerste is met twee onafhankelijk functionerende vleugels. Daardoor kan Robo Raven de vlucht van vogels levensecht imiteren.

Robo Raven

(© ; licentie: )


De uitdaging bij het ontwerpen van een robotvogel met onafhankelijk functionerende vleugels is het gewicht. Er zijn immers twee twee aandrijvingen, een grotere batterij en een microprocessor nodig wat de robotvogel te zwaar maakt om te vliegen.

De onderzoekers slaagden er uiteindelijk in om Robo Raven vederlicht te maken door geavanceerde productieprocessen te gebruiken zoals 3D-printen en lasersnijden om lichtgewicht onderdelen van polymeer te creëren.

Dat Robo Raven de vlucht van een vogel natuurgetrouw nabootst, bewijst de aanval van een havik tijdens een van de proefvluchten. In de video is de aanval te zien omstreeks 1:49:

Vorig artikelBlackBerry smartphone met fysiek toetsenbord
Volgend artikelHoogwaardige timelapse-video’s opnemen met Brinno HDR camera
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.