Draadloos omnidirectioneel luidsprekersysteem van Loewe

0
360
Loewe brengt een 3D Home Cinema speakersysteem op de markt met draadloze luidsprekers die driedimensionaal geluid produceren in samenwerking met een recente Loewe tv.

Het Loewe 3D Orchestra IS systeem bestaat uit luidsprekers die in alle richtingen een bolvormige geluidsgolf uitstralen. Dat zorgt volgens de fabrikant voor een uniek ruimtevullend geluid en brengt de akoestiek van een concert- of bioscoopzaal bij de gebruiker thuis. De 3D-geluidservaring wordt nog versterkt doordat het systeem ook gebruikmaakt van de reflecties van wanden, vloeren, plafond en andere elementen.

Loewe 3D Orchestra IS

Loewe 3D Orchestra IS (© ; licentie: )


Voorwaarde is wel dat je over een recent televisietoestel van Loewe beschikt (vanaf model SL 220). De tv vormt immers het centrum van het home cinemasysteem met de geïntegreerde AV-voorversterkers en meerkanaalsdecoders voor Dolby Digital en DTS. De tv-luidspreker doet dienst als centerspeaker. Met twee Loewe 3D Orchestra Speakers vorm je een 3.1 surround soundsysteem, met vier een 5.1 systeem, maar ook 7.1 is mogelijk. De satellietspeakers bieden een frequentiebereik van 200 Hz tot 24 kHz. Ze meten 10,5 x 31,0 cm (diameter x hoogte). De Loewe 3D Orchestra Subwoofer biedt een frequentiebereik van 45 Hz tot 300 Hz en meet 24,0 x 24,5 x 26,1 cm.

Nadat je de luidsprekers hebt opgesteld, kan je ze met de meegeleverde driehoekige microfoon afstemmen op de ruimte. De luidsprekers hoeven niet op één lijn met andere luidsprekers of op een bepaalde afstand tot de wand of luisteraar te worden opgesteld. Bovendien verloopt de aansturing van de actieve luidsprekers draadloos zonder kwaliteitsverlies (5,8 GHz lossless).

De bediening gebeurt met één enkele afstandsbediening via het tv-menu. De Loewe 3D Orchestra IS-set bevat afhankelijk van de versie twee of vier Loewe 3D Orchestra-speakers, een Loewe 3D Orchestra-subwoofer, de meetmicrofoon en de 3D Orchestra Controller-module die je aansluit achter op de tv op de Digital Audiolink.

Prijs en beschikbaarheid
Het Loewe 3D Orchestra 3.1 IS systeem heeft een adviesprijs van € 1.699, terwijl het 3D Orchestra 5.1 IS systeem een adviesprijs heeft van € 2.299. Een aparte 3D Orchestra Speaker kost € 700.

Foto van Loewe
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelWindows 8 Pro tablet voor zakelijke gebruikers van Toshiba
Volgend artikelAndroid smartphone met 4-inch touchscherm en dual-sim bij Aldi NL
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.