Geheugenkaartlezer van Kingston laadt ook mobiele toestellen op

0
27
Kingston breidt de Wi-Drive productlijn uit met een geheugenkaartlezer die niet alleen draadloos kan streamen van en naar opslaggeheugens, maar ook dienst kan doen als lader voor mobiele toestellen.

Kingstons MobileLite Wireless Reader is een variant op het Wi-Drive draadloze opslagmedium. Het nieuwe toestel is een draagbare geheugenkaartlezer die is uitgerust met Wi-Fi 802.11g/n. Het kan foto’s, video’s en andere bestanden draadloos streamen van en naar SD, SDHC, SDXC en microSD (met meegeleverde adapter) geheugenkaarten en USB drives.

Kingston MobileLite Wireless

Kingston MobileLite Wireless (© ; licentie: )

Met de Kingston MobileLite Wireless Reader kan je data delen met drie gebruikers tegelijkertijd. Op dit moment is er een MobileLite Wireless app beschikbaar voor Apple apparaten. Kingston kondigt apps aan voor Android en Kindle Fire, en later zal ook Windows Phone OS volgen.

De MobileLite Wireless Reader fungeert ook als draagbare batterij waarmee je mobiele toestellen van stroom kan voorzien. De ingebouwde en herlaadbare Li-Polymer 1800mAh 3.7v batterij is goed voor tot 5 uur extra stroom. De Kingston MobileLite Wireless meet 124,8 x 59,9 x 16,65 mm en weegt 98 gram.

Prijs en beschikbaarheid
De Kingston MobileLite Wireless Reader heeft een adviesprijs van $ 69,99 (of ongeveer € 54). Voorlopig is het product al verkrijgbaar in de V.S., maar het zal binnenkort wereldwijd beschikbaar zijn volgens de fabrikant.

Foto van Kingston
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelDraagbare externe batterijen laden mobiele toestellen onderweg op
Volgend artikelIBM maakt kleinste film ter wereld met atomen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.