Met Microsofts IllumiRoom barsten games uit je tv

0
38
Microsoft werkt aan een nieuwe gameconsolesysteem met een projector die je op je salontafel plaatst om zo je tv te omringen met een geprojecteerd beeld van het spel.

Met IllumiRoom wil Microsoft gamen een nog meeslepender ervaring te maken. Het Spatial Augmented Reality (SAR) systeem gebruikt een Kinect voor Windows-camera en een projector om de grenzen tussen de virtuele wereld on-screen en de fysieke omgeving waarin gamers zich bevinden te laten vervagen. Het geeft de illusie dat het speelveld de hele woonkamer beslaat.

Microsoft IllumiRoom

Microsoft IllumiRoom (© ; licentie: )


Het IllumiRoom systeem kan in elke woonkamer gebruikt worden. Het maakt gebruik van de geometrie en de aankleding van de kamer (vastgelegd door de Kinect) om de geprojecteerde beelden in real-time aan te passen. Het oppervlak waarop het beeld wordt geprojecteerd hoeft niet vlak te zijn. IllumiRoom kan ook spelelementen selecteren, zoals explosies, of het laten sneeuwen in je woonkamer.

Voorlopig is Microsofts IllumiRoom nog een zogenaamd proof-of-concept. Een video toont enkele beelden van IllumiRoom:

Foto van Microsoft
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelLG start verkoop HD-tv met gebogen oled-scherm
Volgend artikelNieuwe 7-inch tablet in de Samsung Galaxy reeks
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.