Google’s muziekstreamingdienst nu ook beschikbaar in België

0
100
Google Music is een muziekstreamingdienst die nu ook te gebruiken is in België. Je kan gratis tot 20.000 nummers naar de servers van Google uploaden.

Google heeft zijn muziekstreamingdienst Google Music verder uitgerold naar zeven landen, waaronder ook België. Als je een Google account hebt, kan je met de Music Manager desktopapplicatie gratis maximaal 20.000 muzieknummers – maximum 300 MB per individuel nummer – die je eerder kocht opslaan in de cloud. De nummers in de opgeslagen muziekbibliotheek kan je afspelen via het web in de browser of op Android toestellen met de Android app. De volgende bestandsindelingen worden ondersteund: mp3, aac, wma, flac en ogg.

Google Music

Google Music (© ; licentie: )


Daarnaast kan je in de Google Play Store ook nieuwe nummers en albums kopen. De muziek die je koopt in de Google Play Store wordt trouwens niet meegerekend voor de limiet van 20.000 nummers. Google werkt samen met alle grote platenlabels. Alle muziekbestanden kan je ook offline beluisteren. Ze worden gedownload als een 320 kbps mp3-bestand. Gekochte nummers kan je evenwel slechts twee keer downloaden van het web.

Met Google Music gaat Google de concurrentie aan met muziekstreamingdiensten die al eerder in België werden geïntroduceerd en waarvan we er een aantal hebben getest (volg de links): Spotify, Qobuz, simfy, Deezer, rara.com, Sony Unlimited en Xbox Music.

Foto van Google
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelInnovatieve multifunctionele printer met doorzichtige scannerklep
Volgend artikelHeimwee naar de oude NMBS-website
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.