Google Street View Hyperlapse

Google Street View beelden vormen een hyperlapse-video

0
Het creëren van een hyperlapse-video is een tijdrovend proces, maar wordt heel wat eenvoudiger als je Google Street View als bronmateriaal gebruikt.

Google Street View Hyperlapse is een toepassing ontwikkeld door het Canadese marketingbureau Teehan + Lax. Dat gebruikte Google Street View al eerder om er Ascii Street View mee te bouwen, een webtoepassing waarbij de beelden uit Google Street View in real-time worden omgezet in Ascii-tekens.

Google Street View Hyperlapse
Google Street View Hyperlapse

Nu ontwikkelde ze een toepassing waarbij ze Google Street View afbeeldingen gebruikten om hyperlapses mee te maken, waarbij timelapse beelden en bewegingen van de camera worden gebruikt voor het creëren van een video.

Op de website Google Street View Hyperlapse kan je enkele voorbeelden vinden die ze zelf maakten. Je kan ook zelf een begin- en eindpunt ingeven om zo een hyperlapse te maken met de straatbeelden van Google Street View. De webtoepassing werkt het best in Google Chrome.

De ontwikkelaars hebben de code ook online gezet zodat je er zelf mee aan de slag kan. Je vindt de broncode hier op github. Op Vimeo hebben ze een video gepost met een voorbeeld van een van de hyperlapse filmpjes:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.