Boekhouder ontwikkelt volledig RPG-spel in Microsoft Excel

0
Arena.Xlsm is een Role Playing Game (RPG) dat een Canadese boekhouder met een passie voor rekenbladen volledig in Microsoft Excel ontwikkelde.

De Canadese boekhouder Cary Walkin houdt van spreadsheets en van videogames. Beide passies combineerde hij in Arena.Xlsm, een volledig in Excel speelbaar turn-based Role Playing Game (RPG). Walkin maakte Arena.xlsm in een periode van vijf maanden tussen oktober 2012 en februari 2013, terwijl hij werkte aan zijn Masters of Business Administration aan de Schulich School of Business in Toronto.

Arena.Xmsl

(© ; licentie: )

Het Arena.xlsm biedt dezelfde onderdelen als bekende RPG-spellen. Zo neem je het op tegen meer dan 2000 willekeurige vijanden met verschillende AI vaardigheden en kan je met willekeurige items meer dan 1000 mogelijke combinaties van punten en attributen maken. Ook kan je 31 spells vrijspelen.

Af en toe krijg je berichten te lezen die je verder helpen bij je queeste. Het verhaal kent ook vier verschillende eindes, afhankelijk van hoe je het spel speelt. Je krijgt acht zogenaamde ‘Boss’ ontmoetingen voorgeschoteld, elk met hun eigen tactiek. En dat allemaal binnen een ‘doodgewone’ Microsoft Excel-werkmap.

Wil je het spel zelf spelen, dan kan je het Arena.xlsm RPG-spel hier downloaden. Er is zelfs een officiële Arena.Xlsm wiki.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.