Image Toaster verrijkt je ontbijt met ‘nieuws’-toast

0
186
’s Morgens een sneetje brood roosteren wordt een hele nieuwe belevenis met de Image Toaster. Deze broodrooster zoekt een bij de datum passende afbeelding op het internet en ‘roostert’ die op je boterham.

De Image Toaster is een kunstproject van de Nederlander Scott van Haastrecht, die de Communication & Multimedia Design opleiding volgt bij Avans Hogeschool in Breda. De broodrooster is een prototype in een behuizing die uit hout is gemaakt en in elkaar gezet zonder het gebruik van lijm en schroeven.

Image Toaster

Image Toaster (© ; licentie: )

De Image Toaster dient momenteel nog verbonden te worden met een computer om lukraak beelden van Google op het internet te zoeken. De bedoeling is de Image Toaster uit te rusten met Wifi zodat het zoeken draadloos kan.

Een filter converteert de complexe beelden naar een klein raster van zwarte en witte pixels (6 x 6). De Image Toaster zal aan de hand van deze binaire commando’s servo’s aansturen die branders in- en uitschakelen om de tekening op de toast te roosteren. Een stappenmotor brengt de snee brood in een volgende positie tot het hele beeld is ‘afgedrukt’. Even beboteren en wat marmelade erop…

Een video toont de Image Toaster aan het werk:

Vorig artikelUiterst compacte HD bewakingscamera van Axis
Volgend artikelToshiba Camileo Full HD camcorder voor de enthousiaste amateurfilmer
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.