Samsung presenteert vierde generatie Galaxy S smartphone

0
21
Samsung introduceert een nieuw model in de Galaxy S reeks smartphones. De S 4 is lichter en dunner dan zijn voorgangers, en is uitgerust met een groter scherm en een grotere batterij.

De Samsung Galaxy S is een populaire, maar wel prijzige Android smartphone. We testten eerder al de Galaxy S II en Galaxy S III. Samsung heeft nu de opvolger aangekondigd. De Galaxy S 4 is met 130 gram wat lichter dan zijn voorganger die 133 gram weegt en met een dikte van 7,9 mm ook iets dunner (de S III is 8,6 mm dik). De smartphone gebruikt Android 4.2.2 (Jelly Bean) als besturingssyteem en afhankelijk van het land is het toestel uitgerust met een Snapdragon 600 processor van Qualcomm of een Exynos 5 Octa van Samsung.

Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4 (© ; licentie: )


De Samsung Galaxy S 4 heeft een 5-inch Full HD Super AMOLED-scherm met een resolutie van 1080 x 1920 pixels. De smartphone ondersteunt zowel het 2G, 3G als 4G (LTE) netwerk. Ook ondersteunt hij de recentste WiFi standaard 802.11 ac, Bluetooth 4.0 en NFC. De batterij heeft een capaciteit van 2600 mAh.

De S 4 heeft een 13 megapixel camera aan de achterkant en een 2 megapixel camera aan de voorkant. Met de Dual Camera-functie kan je simultaan fotograferen en filmen met beide camera’s. In het beeld van de camera op de achterkant wordt een kleiner beeld van de frontcamera getoond. De s 4 ondersteunt microSD geheugenkaartjes tot 64 GB. De Smart Pause-functie zorgt ervoor dat een video automatisch pauseert als je even wegkijkt en verder gaat zodra je opnieuw naar het scherm kijkt.

Met de S Voice Drive-functie kan je de smartphone tijdens het rijden bedienen via stemcontrole. Hierbij zet de Galaxy S 4 tekst automatisch om in spraakberichten zodat je berichten kunt checken zonder op het scherm te kijken. Met Smart Scroll kan je met oog- en polsbewegingen door de browser of je e-mails scrollen zonder het scherm aan te raken. Met Air View kan je een preview bekijken van e-mails, foto’s en video’s door je vinger boven het scherm te laten zweven.

Prijs en beschikbaarheid
De Samsung Galaxy S 4 Android smartphone is beschikbaar vanaf het tweede kwartaal in de kleuren Black Mist en White Frost. Samsung deelde de adviesprijs nog niet mee.

Foto van Samsung
Website: Visit Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelDoor Raspberry Pi aangestuurde cameradolly voor time-lapsevideo’s
Volgend artikelGoedkope Acer Android-minitablet presteert matig
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.