Kaart toont cyberaanvallen in echte tijd

0
47
Sicherheitstacho.eu is een nieuwe website die in real-time op een wereldkaart laat zien waar er op dat moment cyberaanvallen gebeuren. De aanvallen worden geregistreerd door zogenaamde Honeypots.

Det website om cyberaanvallen in real-time in kaart te brengen is een initiatief van Deutsche Telekom. Op dit moment zijn er 97 sensoren of zogenaamde Honeypots van Deutsche Telekom en partners die de aanvallen registreren waar en op welk moment een cyberaanval wordt ingezet. De getoonde informatie is afkomstig van bronnen zoals The Honeynet Project, HoneyMap, Kippo, Glastopf and dionaea.

Live-Ticker op Sicherheitstacho.eu

Live-Ticker op Sicherheitstacho.eu (© ; licentie: )

Naast de kaart die de cyberaanvallen in real-time toont, laat Sicherheitstacho.eu ook statistieken in diagrammen zien. De informatie is beschikbaar in Engels en Duits. Volgens de verzamelde cijfers werden er vorige maand in totaal 2.402.722 cyberaanvallen geregistreerd die uit Rusland afkomstig waren. 907.102 aanvallen zouden als oorsprong Taiwan hebben en 780.425 zouden afkomstig zijn uit Duitsland. Oekraïne en Hongarije vervolledigen de top 5.

Sicherheitstacho.eu geeft ook een lijst met de favoriete doelen van de aanvallen. In februari was dat het SMB protocol met meer dan 27 miljoen aanvallen, gevolgd door het Netbios protocol (937.476), Poort 33434 (687.446), het SSH protocol (669.589) en Poort 5353 (522,671).

Vorig artikelGroene Thecus NAS voor kleine bedrijven presteert goed
Volgend artikelMicro-audiosysteem met iPone/iPod dock en aanpasbaar design
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.