Medion laptop krijgt tweede kans bij Aldi Nederland

2
74
Een beetje verloren in het midden van de Nederlandse online Aldi-folder staat een laptop. Het is de Medion Akoya MD99095 (P7818) die eerder al in aanbieding was in Nederland (23 januari 2013) en in België (02 januari 2013). Nu dus opnieuw te koop bij Aldi Nederland vanaf 27 februari 2013.

De prijs is dezelfde gebleven: 699 euro. Daar krijg je dan wel een erg grote laptop voor van17,3 duim (44 cm) met een resolutie van 1600 x 900 pixels en met verder zowat alles erop en eraan wat je van wat je van een moderne desktop kunt verlangen: een groot scherm met een redelijk krachtige processor zodat hij geschikt is als desktopvervanger en een grafische kaart die menig gamer zal kunnen bekoren. Alleen Blu-ray ontbreekt in het lijstje.

Aldi Medion Akoya MD 99095 (P7818)

Aldi Medion Akoya MD 99095 (P7818) (© ; licentie: )

Onze meer gedetailleerde mening kan je lezen in het artikel dat hier verscheen naar aanleiding van de eerste verschijning van deze computer.
De technische fiche van de processor Intel Core i5-3210M in PDF-vorm vind je hier.
De technische fiche van de grafsiche kaart NVidia GeForce GT 730M DirectX 11 in PDF-vorm vind je hier.

Voor de volledigheid herhalen we hier onze conclusie van vorige maand.

Conclusie
Als desktop-vervanger kreeg de Medion Akoya MD 99095 (P7818) de nodige power en een heerlijk groot scherm mee; als ons vermoeden in verband met de grafische kaart correct is, zullen ook spelletjesfanaten met deze laptop aan hun trekken komen. Zij krijgen voor net geen 700 euro “waar voor hun geld”. Het had zelfs nog enkele euro’s méér mogen zijn hadden ze er een Blu-ray-brander in gemonteerd, want die beginnen we intussen toch wel te missen in een laptop anno 2013. Ben je daarentegen op zoek naar een trouwe metgezel om altijd en overal mee naar toe te nemen, dan zouden we je toch een kleiner model laptop aanbevelen.
Adviesprijs
€ 699
Foto van Aldi Nederland
Website: Aldi Nederland
Categorieën: Distributeurs, Nederland
Naar begin pagina.
Vorig artikelAcer lanceert twee nieuwe Android smartphones
Volgend artikelHomeSync is nieuwe mediastreamer van Samsung
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. Beste René,
    Bent u zeker dat op de MD 99095 een versie van Office 2010 starter voorgeïnstalleerd staat? Deze vind ik niet terug. Op mijn vrouw haar laptop, een MD 98630 kon ik die vlekkeloos activeren. Alvast bedankt voor een antwoordje. Mvg, Wim

    • Nee, ik betwijfel het zelfs, Wim. Lees in dit verband mijn reactie 18.2 op een andere bespreking met gelijkaardige vraag (klik hier) en ook het artikel in Computerworld (klik hier). Ondertussen schijnt het toch terug mogelijk te zijn Office Starter aan de praat te krijgen op Windows 8, maar dan moeten er wel op voorhand bepaalde updates gemaakt worden – en persoonlijk twijfel ik er aan of dat bij de MD 99095 het geval is. Mocht het toch lukken, laat het ons zeker weten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.