Sony breidt spiegelloze camerareeks uit met lichtgewicht model

0
38
De Sony NEX-3N is de nieuwste telg in Sony’s serie camera’s met verwisselbaar lenssysteem. Het instapmodel in de NEX camerareeks weegt slechts 269 gram.

Met de NEX-3N richt Sony zich tot fotografen die willen overstappen van een camera met vaste lens naar een model dat door de verwisselbare lenzen meer mogelijkheden biedt. Toch is de NEX-3N een compacte en met een gewicht van 269 gram (met batterij en geheugenkaartje) ook een heel draagbare camera. Volgens Sony is het de kleinste spiegelloze camera met een APS-C sensor. De Exmor APS HD CMOS sensor heeft 16,1 megapixels.

Sony NEX-3N

Sony NEX-3N (© ; licentie: )


De camera is uitgerust met een 3-inch (7,5 cm) LCD-scherm dat 180 graden kantelbaar is zodat het eenvoudig is om een zelfportret te maken. Sony heeft ook een nieuwe zoomhendel op de camerabehuizing toegevoegd die je kan gebruiken met compatibele lenzen, zoals de SELP1650 powerzoom.

Sony introduceert ook de ‘Auto Object Framing’ functie, waarmee de camera nadat je een foto hebt gemaakt, automatisch een uitsnede maakt na analyse van het beeld. De NEX-3N biedt een gevoeligheidsbereik van ISO 200 tot 16000 en kreeg een verbeterde ruisreductie, afkomstig van de Alpha A99. De camera is ook de eerste systeemcamera van Sony die het nieuwe “Triluminos Colour” ondersteunt. Dat biedt biedt een pallet van levendige en natuurlijke kleuren als je de beelden en video’s op een Bravia tv bekijkt met “Triluminos Display”-ondersteuning.

Prijs en beschikbaarheid
De Sony NEX-3N is leverbaar in zwart en wit vanaf maart 2013. De adviesprijs bedraagt € 500 voor de body met een 16-50mm objectief. Sony biedt inmiddels een reeks van dertien E-objectieven die je kan gebruiken met de NEX-3N.

Foto van Sony
Website: Bezoek Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelMicrosoft lanceert definitieve versie van Outlook.com
Volgend artikelSupersnelle converteerbare Ultrabook met Windows 8
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.