Goedkoper model van Raspberry Pi mini-computer

0
25
De Raspberry Pi Foundation heeft een nieuw model uitgebracht van de mini-computer met minder aansluitingen waardoor het prijskaartje 25 dollar bedraagt.

De Raspberry Pi Model A is een nieuwe variant van het ontwikkelbordje waarvan we eerder het Model B hebben getest. Voorlopig is de nieuwe uitvoering enkel te koop in Europa. Het Model A heeft geen ethernetaansluiting en is uitgerust met slechts één usb-aansluiting. Ook het werkgeheugen is met 256 MB de helft kleiner dan de nieuwste versie van de Raspberry Pi Model B.

Raspberry Pi Model-A

Raspberry Pi Model-A (© ; licentie: )

Door de kalere uitvoering van de Raspberry Pi bedraagt het prijskaartje slechts 25 dollar. De huidige Model B-uitvoering kost 35 dollar. Ander voordeel is dat de Model A-versie van het Raspberry Pi bordje tot drie maal minder verbruikt dan de Model B-uitvoering.

De Raspberry Pi Model A en Model B zijn verkrijgbaar via Farnell en RS Components en dit voor zowel bedrijven als particulieren.

Vorig artikelTrio robuuste camera’s in Nikons Coolpix-serie
Volgend artikelGoedkope Android 4.0 smartphone bij Aldi België
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.