Aldi Medion Akoya MD 8816 (P5220) en Medion Ultrabook Akoya MD 99080 (S4216) preview

Bisnummers bij Aldi België en Nederland

1
Zowel bij Aldi België als bij Aldi Nederland kan je vanaf woensdag 9 januari 2013 een computer kopen. In België gaat het om een Medion desktop-pc die 599 euro kost. In Nederland kan je een Ultrabook kopen voor dezelfde prijs.

Gewoonlijk is de Medion computer het hoofdartikel in de Aldi folder van de betrokken periode, deze keer moet je er wel een beetje naar zoeken.

Medion desktop-pc bij Aldi BE en Medion Ultrabook bij Aldi NL
Medion desktop-pc bij Aldi BE en Medion Ultrabook bij Aldi NL
 
Aldi België

In de Belgische folder staat een desktop Multimedia PC een beetje verloren tussen een Nokia Windows Phone 7 smartphone – lees hier de preview – en een lederen pilotenkoffer. Het blijkt de Medion Akoya MD 8816 (P5220) te zijn, een desktop gebaseerd op een Intel Core i5-3350P processor.

Die was al eerder (28 november 2012) te koop bij Aldi, zowel in België als in Nederland. Onze mening over dat toestel kan je in dit artikel lezen. Te oordelen aan de talrijke reacties van onze lezers is dit een voltreffer. De prijs blijft ongewijzigd: 599 euro.

 
Aldi Nederland

Tussen de satijnen hoeslakens en een koelkastdozenset vind je in de Nederlandse online folder een Medion Ultrabook. Ook dit is geen nieuwkomer, het is dezelfde Medion Ultrabook Akoya MD 99080 (S4216) die je al op 8 december bij Aldi Nederland kon kopen. We verwijzen je dan ook naar onze preview van toen.

Helaas geen solden bij Aldi
Helaas geen solden bij Aldi

Het vorige model Ultrabook van Medion, de Akoya MD 99055 (S4214), had nogal wat problemen met de reservebatterij, maar dat euvel blijkt bij het nieuwere model van de baan.

Lees toch eerst de reacties van de lezers onder dit laatste artikel voor je tot aankoop beslist, niet iedereen blijkt even enthousiast over de robuustheid van deze ultrabook. Ook hier blijft de prijs onveranderd 599 euro.

Conclusie
Wanneer je in deze periode van solden, koopjes en kortingen dezelfde toestellen opnieuw in de vitrine ziet liggen, hoop je misschien heimelijk op een lagere prijs. Maar nee, hier geen gele, rode of blauwe bollen op het prijsetiket. Jammer, daarvoor zouden we graag een half uur voor openingstijd voor de deur gaan staan zoals weleer. Uiteraard doet dat geen afbreuk aan onze mening over deze toestellen.
Adviesprijs
België – Medion Akoya MD 8816 (P5220) desktop-pc: € 599
Nederland – Medion Ultrabook Akoya MD 99080 (S4216) Ultrabook: € 599
Foto van Aldi België
Website: Aldi België
Categorieën België, Distributeurs
Naar begin pagina.

Foto van Aldi Nederland
Website: Aldi Nederland
Categorieën Distributeurs, Nederland
Naar begin pagina.

1 REACTIE

  1. Ik heb deze computer deze middag gekocht. Na een half uurtje had ik al een BSOD, wat zich bleef herhalen. Ik heb de computer teruggebracht, een andere meegenomen, en je raadt het nooit…….weeral een BSOD. Gelukkig eenmalig nu, ik vermoed dat het ergens aan de drivers moet liggen want na het BSOD vindt de computer de hd niet meer, wat na heropstarten opnieuw in orde is. Ik ben nu de updates van windows aan het doen, en heb voorlopig geen problemen meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.