Fles verzamelt geluidssamples en speelt er een muziekmix mee

1
56
Een Japanse student ontwikkelde een ‘muziekinstrument’ in de vorm van een fles waarmee hij in staat is geluidsfragmenten te verzamelen en de samples meteen te gebruiken om muziek te creëren.

Iedereen heeft wel eens een deuntje proberen te ontlokken aan een fles door op de flesopening te blazen of door erop te tikken met een voorwerp. Er zijn zijn zelfs muzikanten die een heel flessenorkest bespelen. Maar wat Jun Fujiwara, die studeert aan de Tama Art University in Japan, doet met een fles is van een heel andere orde.

Re: Sound Bottle

Re: Sound Bottle (© ; licentie: )

Hij ontwierp de Re: Sound Bottle. Door de fles te ontkurken kunnen om het even welke geluiden als samples worden opgenomen. Na het opnemen van verschillende geluidsfragmenten speelt de fles een repetitieve mix af op basis van de database met verschillende samples. Sluit je de fles en haal je de kurk er opnieuw af, dan krijg je een variant te horen.

Voorlopig is het nog enkel een prototype. Maar we kunnen ons voorstellen dat er potentieel in zit om de muziekfles te commercialiseren. Er zijn weinig muziekinstrumenten met zo een eenvoudige leercurve. Een video toont het prototype van de Re: Sound Bottle in werking:

Vorig artikelVerkoop tablets en smartphones steeg flink in 3de kwartaal 2012
Volgend artikelBudgetvriendelijke Full HD draadloze projector van Epson met 3D
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.