Android gameconsole met fysieke knoppen van Archos

1
76
Het Archos GamePad biedt naast een volledige Android tabletervaring ook mobiel gamen dankzij de integratie van veertien fysieke knoppen en twee analoge joysticks.

De GamePad van Archos is een tablet en mobiele gameconsole in één toestel dat is uitgerust met een 7-inch (17,78 cm) aanraakscherm met 5-punts multi-touch, zestien miljoen kleuren en een resolutie van 1024 x 600 pixels. Deze Archos tablet is tien millimeter dik en weegt 330 gram.

Archos GamePad

Archos GamePad (© ; licentie: )

Voor het spelen van games is de GamePad uitgerust met veertien fysieke knoppen en twee analoge joysticks. De ‘mapping tool’ die Archos ontwikkelde, maakt het mogelijk om de virtuele touchscreenbediening van een game te koppelen aan de fysieke knoppen. De GamePad slaat automatisch het ‘mapping-profiel’ op van de knoppen voor elke game. Telkens je een game start, laadt de Archos dit profiel.

De Archos GamePad is uitgerust met een 1,6 GHz Dual-core CPU en een Quad-core Mali 400 MP GPU. De tablet werkt met het Android 4.1 (Jelly Bean) besturingssysteem. Je hebt toegang tot Google Play en Google Mobile Services. Het interne geheugen is 8 GB groot en de microSD-poort maakt het mogelijk dit uit te breiden tot 64 GB. Je kan de GamePad via de mini-HDMI-poort aansluiten op een groot tv-scherm.

Prijs en beschikbaarheid
De Archos GamePad is al verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 149 euro.

Foto van Archos
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelMini-arcardemachine gemaakt met Raspberry Pi
Volgend artikelSpeciale tafel laat je tafelvoetbal spelen op een iPad
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.