Mini-arcademachine met Raspberry Pi

Mini-arcardemachine gemaakt met Raspberry Pi

0
Met als basis een Raspberry Pi minicomputer bouwde een Nederlandse software-ingenieur een volledig werkende arcardemachine in een kast die in een poppenhuis past.

Ooit was de plek waar je computerspelletjes kon spelen het café, de kermis of een speelhal vol munten slikkende en geluiden brakende arcademachines. Jeroen Domburg, die werkt als software-ingenieur en die op de website SpritesMods.com zijn persoonlijke projecten documenteert, houdt wel van deze ‘old-school’ videogames en besloot een mini-arcademachine te bouwen toen hij zich een Raspberry Pi minicomputer had aangeschaft.

Mini-arcademachine met Raspberry Pi
Mini-arcademachine met Raspberry Pi

Hij vertrok van een papieren prototype en sneed de arcadekast met een lasersnijder uit kunststof. De kast rustte hij uit met een 2,4-inch lcd-schermpje, 2-watt luidsprekers uit een oude Dell laptop, een geluidschip en oplaadbare batterijen. Om de videospellen te kunnen spelen op de arcadekast gebruikte hij MAME emulatorsoftware waarmee het mogelijk is klassieke arcadespellen uit de jaren ’70 en ’80 op een pc te spelen.

Wil je zelf ook een mini-arcademachine bouwen, dan vind je alle informatie op de website van Jeroen Domburg waar hij elke stap in het proces heeft gedocumenteerd. Ook vind je er deze video waarin je de maker videospelletjes, zoals Bubble Bobble en Robotron, ziet spelen op zijn zelf gebouwde miniatuur arcadekast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.