Instapmodel op komst in Sony’s Xperia-lijn Android smartphones

0
27
Sony kondigt in de Xperia-serie smartphones een instapmodel aan dat werkt met de recentste versie van het Android besturingssysteem, Jelly Bean.

De Sony Xperia E is een compacte en scherp geprijsde smartphone. De fabrikant stipt de HD Voice-functionaliteit aan die samen met ruisonderdrukking “kristalheldere” telefoongesprekken mogelijk maakt. De Xperia E is uitgerust met een 1 GHz Snapdragon processor en 512 MB RAM. De smartphone heeft een ingebouwd geheugen van 4 GB (met 2,2 GB voor opslag) dat je kan uitbreiden met microSD geheugenkaartjes tot 32 GB.

Sony Xperia E

Sony Xperia E (© ; licentie: )

De Xperia E heeft een 3,5-inch multi-touch scherm met een resolutie van 320 x 480 pixels. De 1500 mAh batterij profiteert van een speciale uitgebreide stand-bymodus die de standby-tijd tot vier keer zou verlengen. Wanneer het scherm enkele minuten in slaapmodus staat, worden WiFi en dataverkeer uitgeschakeld, terwijl de meeste apps op inactief gezet worden om de batterij te sparen. Je kan dan wel nog telefoneren en tekstberichten versturen. Door gewoon het scherm aan te raken werken alle functies weer normaal.

De Xperia E is uitgerust met een 3,2 megapixel camera. De smartphone biedt ook Sony’s “Walkman” muziekervaring en is uitgerust met de xLOUD geluidstechnologie. De Xperia E werkt met Android 4.1 (Jelly Bean). Het toestel meet 113.5 x 61.8 x 11 mm en weegt 116 gram.

Prijs en beschikbaarheid
De Sony Xperia E is leverbaar vanaf het eerste kwartaal 2013 in zwart, wit en roze. Hoewel Sony in het persbericht spreekt van een “scherp geprijsde smartphone”, deelde het de adviesprijs niet mee. Op het internet vonden we een prijs van € 149.

Foto van Sony
Website: Bezoek Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelUniversele adapter maakt elke netwerkaansluiting draadloos
Volgend artikelHet Medion Ultrabook-verhaal: tweede poging bij Aldi Nederland
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.