Mini-projector toont Instagram foto’s als diashow

0
134
Projecteo is een mini-projector waarmee nostalgische zielen Instagram foto’s kunnen projecteren als 35 mm-filmbeelden.

De mini-diaprojector is een populair project op de fundraiserwebsite Kickstarter. Projecteo is een led-projector die gebruik maakt van een diawiel waarop negen Instagram foto’s in een cirkel zijn geplaatst. Met een bijhorende app zal je op je smartphone Instagram foto’s kunnen selecteren en in een diawiel kunnen plaatsen. Die worden in een fotolab in New York ontwikkeld op 35 mm Kodak film, uitgesneden en vervolgens gemonteerd op een diawiel.

Projecteo
Projecteo

Projecteo is een Kickstarter project van de Brit Benjamin Redford. Hij kreeg het idee voor de diaprojector toen hij een Rollei diaprojector kocht en de betoverende kwaliteit van de 35 mm beelden ontdekte. Hij wilde de Instagram foto’s die hij met zijn smartphone maakte in iets tastbaars gieten.

Met Projecteo kun je weer ouderwets de lichten doven en met familie en vrienden naar diashows kijken met geprojecteerde beelden die tot 76 cm breed kunnen zijn. De mini-projector werkt op drie AG3 knoopcelbatterijen. Het standaardpakket van dit Kickstarter project kost $ 25, waarvoor je de Projecteo mini-projector krijgt en één diawiel. Wat een diawiel zal gaan kosten, is nog niet bekend.

Vorig artikelMultifunctionele ‘open’ hoofdtelefoon van Teufel
Volgend artikelPhilips gamemonitor met Ambiglow-technologie voor intensere 3D-weergave
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.