Medion desktop-pc bij Aldi ook geschikt voor gamers

58
Vanaf woensdag 28 november 2012 kan je zowel in de Belgische als in de Nederlandse Aldi vestigingen terecht voor de Medion Akoya MD 8816 (P5220D), een desktop-pc voor net geen 600 euro. Een vooruitblik.

Niemand kijkt er nog van op wanneer hij bij de voedingsdiscounter Aldi een desktopcomputer ziet staan. Je kent ze vast ook wel, het zijn altijd dezelfde blinkende zwarte kasten met zilveren accenten van 18 x 39 x 39 cm en met een gewicht van ongeveer 9 kg. Bovenaan bevindt zich een ligplaats voor een externe HDDrive2go super speed harde schijf, maar daarover lees je meer in een afzonderlijk artikel. Wat deze keer wel opvalt is het toch wel stevige prijskaartje dat er aanhangt: 599 euro is alleszins meer dan gewoonlijk voor een desktop.

In aanbieding in de Belgische Aldi vestigingen, maar ook in de Nederlandse vestigingen

In aanbieding in de Belgische Aldi vestigingen, maar ook in de Nederlandse vestigingen (© ; licentie: )

 
Processor

Voor die prijs krijg je dan wel een desktop-pc met een Intel Core i5-3350P processor. Zoals wel vaker het geval is gebruikt Medion erg recente componenten in zijn computers, maar nu zijn ze er wel erg vlug bij: de Intel Core i5-3350P werd pas in september geïntroduceerd. Het is een quad-core (vier kernen) van de derde generatie Intel Core processors (Ivy Bridge).

Intel heeft zijn Core processors ingedeeld in drie categorieën. De Core i3 zijn de minst krachtige, de Core i7 vormen de top-reeks. Deze Intel Core i5-3350P zit daar dus tussenin. Hij heeft weliswaar geen Hyper-Threading Technology aan boord zodat het aantal threads – het aantal taken dat een processor gelijktijdig aankan – beperkt blijft tot vier, toch rangschikken heel wat benchmarks zijn prestaties dicht in de buurt van de Core i7 processors.

Een Intel Core i5-3350P processor

Een Intel Core i5-3350P processor (© ; licentie: )

De processor heeft 6 MB Intel Smart Cache en werkt normaal aan 3,10 GHz. De Turbo Boost-technologie kan zo nodig die snelheid lichtjes opdrijven tot 3,30 GHz (wanneer 1 of 2 kernen in gebruik zijn) of 3,20 GHz (wanneer 3 kernen in gebruik zijn).

Een PDF-bestand met de technische fiche van deze processor vind je hier.

 
Grafisch

Alle processors van de derde generatie Intel Cores hebben een ingebouwde grafische component, maar op die regel is er één uitzondering: bij de Core i5-3350P ontbreekt die. Niet getreurd, Medion monteerde in de Akoya MD 8816 (P5220D) een grafische kaart van NVidia, de GeForce GTX 650 DirectX11.

Ook deze component is splinternieuw: de kaart kwam pas twee maanden geleden op de markt. Ze heeft 1024 MB GDDR5 videogeheugen aan boord en heeft zowel een HDMI audio-/video-uitgang, een DVI- als een D-Sub VGA-aansluiting. Ze wijkt hiermee lichtjes af van de referentiekaart van Geforce (zie afbeelding), die heeft geen VGA maar wel twee DVI aansluitingen.

Referenciekaart van de Geforce GTX 650

Referenciekaart van de Geforce GTX 650 (© ; licentie: )

Deze kaart zou je kunnen omschrijven als een “budgetkaart voor de gamer”. Budgetkaart is natuurlijk relatief, in de reguliere handel ga je er toch een dikke 100 euro voor neertellen. Maar dat je er wel degelijk spelletjes in HD mee kunt spelen, bewijst bijgevoegde grafiek (Bron: website van Geforce). De tekst boven de grafiek vermeldt “Medium Quality Settings or Better”.

Testen die we op het Internet vonden van minder bevooroordeelde bronnen bevestigen de waarden van Geforce – maar voor alle duidelijkheid: bij de meeste spelletjes laat je de instellingen voor de details toch best op Medium staan.

Moderne games zijn ook vlot te spelen

Moderne games zijn ook vlot te spelen (© ; licentie: )

De technische fiche van de NVidia GeForce GTX 650 zoals opgesteld door NVidia vind je hier als PDF-bestand.

 
Verdere uitrusting

Een aangename verrassing is de harde schijf met een capaciteit van maar liefst 2 TB. Dat compenseert een beetje de teleurstelling omdat Medion in deze desktop slechts 4 GB DDR3 SDRAM werkgeheugen monteerde; deze Akoya MD 8816 (P5220D) verdient beter. Naar verluidt zou er nog een geheugenbank vrij zijn zodat je die 4 GB eenvoudig kunt verdubbelen. Update 26/11/2012: Uit een foto op de website van Computerbild blijkt dat er geen vrije geheugenbanken meer zijn – wie het geheugen wil uitbreiden zal de twee latjes van elk 2 GB moeten vervangen.

Verder volgt deze desktop de gewone Medion uitrusting: een cd/dvd-brander die zowat alles ondersteunt behalve Blu-ray, een ingebouwde kaartlezer, voor én achteraan USB 3.0-aansluitingen, plus nog eens 4 extra USB 2.0-aansluitingen, snel internet zowel bedraad als draadloos, 6-kanaals High-Definition Audio. Bluetooth schijnt wel te ontbreken; het wordt in ieder geval nergens vermeld.

Een uitgebreide technische fiche van de Medion Akoya MD 8816 (P5220 D) in PDF-formaat vind je hier.

Meegeleverde software

Meegeleverde software (© ; licentie: )

 
Software

Uiteraard koos Medion voor Windows 8 als besturingssysteem. Samen met Windows 8 krijg je dan automatisch de nieuwe Internet Explorer 10 als browser en Windows Defender als anti-virusprogramma en ter bescherming tegen malware, spyware en andere ongewenste software. Het is daarom wel vreemd dat daar bovenop nog eens een proefpakket van Kaspersky Internet Security 2013 voorgeïnstalleerd werd. Wat ons betreft mag je dat onmiddellijk verwijderen.

Aldi Medion Akoya MD8816 voor en achter

Aldi Medion Akoya MD8816 voor en achter (© ; licentie: )

Verder krijg je van Microsoft ook nog Office 2010 Starter. Deze versie is niet in tijd beperkt, maar biedt iets minder functionaliteit voor Word en Excel dan de volledige versies van Office. Het overgrote deel van de gebruikers komt ruimschoots toe met de mogelijkheden van Starter, maar wil je toch upgraden naar een volledige versie dan moet je wel een “sleutel” kopen (minimum 100 euro afhankelijk van de gekozen versie), maar je krijgt dan wel tijdelijk de garantie dat je nadien gratis kan upgraden naar Office 2013.

Verder krijg je bij de Medion Akoya MD 8816 (P5220D) nog Power2Go, MediaEspresso, PowerDVD en PhotoDirector van CyberLink. In het Medion MediaPack vind je Burning Studio, Photo Commander, Photo Optimizer en Snap van Ashampoo. Het geheel wordt afgerond met een heleboel Windows 8 Apps en Games.

Conclusie
Medion heeft iets goed te maken. Eind september verkochten ze bij Aldi Nederland een Ultrabook waar, te oordelen naar de talrijke reacties van onze lezers, van alles en nog wat op aan te merken viel. Met deze Medion Akoya MD 8816 (P5220D) lijken ze hun blazoen wat te willen oppoetsen, want het is een desktop samengesteld uit de allernieuwste componenten en uitstekend uitgerust. Zelfs spelletjesfanaten zullen plezier beleven aan deze computer. 599 euro is niet weinig, maar naar onze mening is de Akoya MD 8816 (P5220D) die prijs zeker waard. Laten we alleen maar hopen dat er voldoende voorraad is.
Adviesprijs
€ 599
Foto van Aldi België
Website: Aldi België
Categorieën: België, Distributeurs
Naar begin pagina.

Foto van Aldi Nederland
Website: Aldi Nederland
Categorieën: Distributeurs, Nederland
Naar begin pagina.

58 REACTIES

 1. Hallo,
  Heb deze pc nu een drietal jaar
  Het ram geheugen heb ik al naar 8 GB gebracht
  Mijn zoon gamed graag,is het de moeite om een ssd schijf te plaatsen,
  Denk aan een 250Gb, welke raadt u aan..
  Gr 🙂

 2. Heb Medion MD 8868.Werk met videobewerkingsprogramma Pinnacle 17 ultimate. 64 GB opgenomen met camera in Hd. Loopt steeds vast. Heb 2 X2 gb Ram geheugen eruit gegooid en 1X 8 gb ingestoken, gaat beter maar nog niet helemaal goed. Zouden er 2 x 8 GB inkunnen? Kan niets terugvinden hierover.Alvast bedankt voor antwoord.

 3. Ik heb zelf ook dezelfde computer, vroeg me af of het vervangen van de videokaart werkte, sommige mensen zeggen dat dat niet mogelijk is op een medion pc door de bios.

  groetjes

 4. Wanneer ik het scherm open zoals de procedure zegt waar u onder 11.1 naar verwijst, verschijnt er geen optie voor Office Starter 2010. Enkel de mogelijkheid om Office online aan te schaffen/ uit te testen of te activeren. Dus blijkbaar is Office Starter toch niet meegeleverd of klopt de vermelde procedure onder ‘hier’ niet? Is er een andere werkwijze?

  • Blijkbaar heb ik een aantal blogs van Microsoft gemist, want er zit al enkele maanden geen Office Starter meer in OEM computers. Als ik de teksten juist interpreteer heeft MS de Starter-versie zelfs incompatibel gemaakt met Windows 8 en zou dus geen enkele pc met dit nieuwe OS de Office Starter versie kunnen uitgerust zijn. Je kunt wel Office 2010 uitproberen (dat zou 2 maanden zijn) en dan moet je ofwel langs de kassa passeren voor een licentie-sleutel, ofwel jezelf behelpen met Office Web Apps, een nogal kale online versie van Office.

 5. Ik zou een geforce 660gtx kunnen krijgen van een vriend, nu vroeg ik me af of ik de oorspronkelijke 650gtx zou kunnen vervangen door deze. Belangrijk om te weten natuurlijk of de voeding dit zou kunnen trekken. Ik heb de case al opengedaan en vermoed dat er wel plaats genoeg is voor een kaart met grotere koeler.

  • Daar heb ik toch bedenkingen bij, een gtx650 trekt max. 65 Watt maar bij een gtx660 is dat 140 Watt- meer dan het dubbele. Ik zou me richten naar de requirements die NVidia opgeeft: een gtx660 vraagt dan minimum een voeding van 450 Watt – kijk eens wat Medion in je pc monteerde?
   Nu kost zo’n gtx660 toch rond de 250 €, als je die echt kunt “krijgen” is dat evtl best een zwaardere voeding waard. Vooropgesteld dat je veel gamed, anders ga je niet veel verschil merken.

   • Blijkt dat er net een voeding in de medion zit van 450 watt. Dus in principe zou dit moeten lukken. Ik ga het erop wagen de 660 te monteren en dan zien we wel.

 6. Mijn pc-ke van 2001 (p4, 1,8ghz) draait ook nog vrolijk rond…enige wat al vervangen is da’s het batterijtje van het moederbord…prima pc-ke met xp…medion is best goed.

 7. Heb in mei 1999 een desktop pc gekocht bij aldi belgie en we zijn nu januari 2013 en is nog nooit stuk geweest of hersteld geweest ,nog steeds de eerste harde schijf,nog steeds de eerste ventilator , werkt wel traag nu met de vele fotootjes overal , wel windows xp er op gezet in plaats van windows 1998 maar anders werkt nog steeds perfekt, maar ja anti reklame maken tegen aldi is rap geschreven , maar nu hoort U eens ook een positieve reactie , en ik ken nog veel aldi bzitters die zeer tevreden zijn , men zegge het voort !!!!

  • Beste Andre Heirman, dat was bij mij net hetzelfde, ik heb net dezelfde pc als jij uit dat jaar, en ook win xp erop gezet en nu ook heel traag door meerdere harde schijven en heel veel foto’s, ding draait nog maar maakt veel lawaai want moet hard werken, ..dus net hetzelfde verhaal..

   .maar, toen was het nog MEDION, en nu is Medion overgenomen door LENOVO en ja Lenovo heeft wat met het oude IBM te maken maar…sinds die overname is Medion ook Medion niet meer, vroeger was de klantendienst en service ook helemaal anders, nu kan een garantie al of als je een opnderdeel nodig hebt ook al wel eens spaak lopen.

   Nieuwe bazen nieuwe wetten, en het blijkt dat er nu veel meer problemen zijn met Aldi pc’s dan vroeger, vermindering kwaliteit? of onnauwkeuriger in elkaar gezet, kaarten die niet goed vastzitten en zo crashes enz veroorzaken ..wie zal het zeggen, de hoge werkdruk in China ( Lenovo).
   Ik was en ben nog steeds trouwe klant van Aldi prima kwaliteit prijsverhouding, na 4 PC’s van Aldi en steeds tevreden, de laatste ook terug gebracht, te propblematisch en dit voor een nieuwe pc.

   Ntuurlijk als er niets aan de hand is met je zaken gekochjt bij ALdi, dan wordt er ook niet over gejammerd, maar als er wat fout loopt mag het ook gezegd worden, en dit is ook goed, dan worden mogelijke pc klanten verwittigd, dat ze toch eerst goed moeten testen om mogelijke aparatuurfouten op te sporen, zodat ze nog vlug een andere bij ALdi kunnen halen of hun garantie aanspreken.

   Hopelijk heeft iedereen veel plezier van de nieuwe toestellen, ik alleszinds niet en heb na vele trouwe jaren een ander merk gekocht, wat natuurlijk ook geen garantie op lange duur geeft, maar deze werkte wel van de eerste minuut.
   Mvg
   Frank Leliard

 8. Idd., klopt Réné. Heb trouwens ih begin ook iets voorgehad met PC zijnde dat deze na een half uurtje /uurtje plotseling meer lawaai begon te maken , situeerd zich achteraan van boven op ad voeding. Heb deze kast al eens opengemaakt en aan de 3 ‘fan’s’ ligt het niet ??!! Nu is het al lange tijd geleden dat ik dit storend geluid nog gehoord heb zelfs wanneer PC een hele dag opstaat.

 9. Hallo,

  Ik heb PC nu al sedert de promo, en ding werkt perfect, zéér snel, geruisloos, W8 is nog even gewoon worden, doch start zéér snel op, binnen de 10 sec. kan ik reeds werken. Heb wel de latjes van 4GB geheugen vervangen naar 8GB. Voor de moment supercontent alhoewel je toch ook, aan de talrijke reacties te zien, een beetje geluk moet hebben maar dat is met elke aankoop zo…

    • Klopt. Maar zo’n apparaat hoort dat dus wel te zijn qua werking. De mensen er achter, de makers, zijn dat dus niet. Je mag dat echter wel verwachten voor je geld. In dit geval teveel slecht/niet functionerende machines…..mijn geld gaat dus ergens anders naar toe, geen punt. 🙂

     • Ja idd. 599 euro is al veel en dus zou alles perfect moeten werken, hetgeen momenteel (nog) het geval is… Wat ik niet snap is dat er veel mensen zéér tevreden over deze pc zijn en evenveel ontevreden… misschien een series ‘maandag’-pc’s 🙂 (hetgeen eveneens werkelijk bestaat bij auto’s ;-))

     • De uitspraak “dat er veel mensen zéér tevreden over deze pc zijn en evenveel ontevreden…” klopt niet helemaal, JD, omdat tevreden mensen zelden de neiging hebben dat op de website te posten, terwijl ontevreden mensen hun probleem wel kenbaar maken, vaak in de hoop dat er iemand is die al een oplossing gevonden heeft. Het gaat hier immers telkens over honderden toestellen. Uiteraard mag dat geen excuus zijn: als je 1000 toestellen verkoopt horen die alle 1000 perfect in orde te zijn.

 10. woensdag 28nov deze pc aangeschaft en werkt naar behoren. alleen krijg ik office niet aan de praat.
  ik krijg de opties:
  1 activeren
  2 kopen
  3 proberen

  ik dacht dat office 2010 starter er bij inbegrepen zou zijn en niet tijdgebonden.
  maar krijg ik dit actief?
  ik kan nergens een 25cijferige activeringscode ontdekken.

  • Office 2010 Starter is altijd vooraf geïnstalleerd en actief, er hoort helemaal geen 25-cijferige code bij. Achteraf zelf de Starter versie op een computer zetten is normaal niet mogelijk. De procedure om Starter voor de 1ste keer te gebruiken vind je hier.

   • Wanneer ik het scherm open zoals de procedure zegt, verschijnt er geen optie voor Office Starter 2010. Enkel de mogelijkheid om Office online aan te schaffen/ uit te testen of te activeren. Dus blijkbaar is Office Starter toch niet meegeleverd of klopt de hierboven vermelde procedure onder ‘hier’ niet? Is er een andere werkwijze?

 11. Hey ik heb een vraagje…. Deze desktop is zeer geschikt voor mij denk ik, ik speel call of duty black ops 2 en hij heeft een goede videokaart maar is het de versie 32 of 64 bits ik moet dit namelijk weten voor ik hem koop
  Alvast bedankt 🙂
  Matthias

 12. ik sta open voor alle suggesties. Ook aan een andere monitor gehangen uiteraard. Lijkt wel of videokaart onder windows8 niet met tft monitor wil communiceren. Trouwens, wel even opmerken dat ik de blauwe vga-kabel gebruik en geen hdmi of dvi.

   • hallo Rene, DVI kabel en veilige modus proberen in beeld te krijgen. Beide geen resultaat. Inpakken en naar de Aldi. Aldaar gehoort dat er 40 verkocht waren en niet 1 retour gekregen. De medewerker kon mij overtuigen om nogmaals een PC te ruilen. Momenteel is dit poging pc nr.3 en draait als een zonnetje. Cross my fingers en hoop dat dit zo blijft.

    • en jahoor…….nu is het de muis en toetsenbord die geen reactie meer geven. Andere usb poorten geprobeert, aan/uit van alles….andere muis en toetsenbord. Geen ene malle moer !!!!! Dit was pc nr.3…in 1,5 week 3 pc’s!!!!!!
     IK HEB HET GEHAD MET MEDION en W8…mijn xp machientje draait al jaren zonder problemen.

 13. 28-11-2012 als 2e klant de MD8816 kunnen bemachtigen. Thuis aangesloten pc start op maar MONITOR niet. (blauwe stekker op GTX650 aangesloten). Retour en geruild. 2de pc opnieuw aansluiten en jawel beeld. Draait als een zonnetje met prima prestaties. Tot vandaag…wederom geen monitor start…niet eens het medion-logo. Van alles geprobeert..NOPPES. Morgen naar de Aldi en geld terug.

  • Dat is wel merkwaardig, 2x na elkaar dezelfde panne. Ik durf het bijna niet te schrijven uit schrik een erg verontwaardigd antwoord te krijgen, maar ben je zeker dat het niet de monitor is die het laat afweten?

 14. Zo pc is terug wegggebracht, het bleek de wifi kaart te zijn,
  de pc stond in dezelfde kamer als modem/router, alle andere wifi aparaten in huis werken perfect, na iemand op mijn wifi te laten inloggen bleek die wel te werken, ook downloaden bleef aan gelijke snelheid te werken, waarbij de medion regelmatig uitviel, dan weer de normale snelheid haalt dan weer op nul viel enz..
  Vaste utp kabel er op aangesloten en kijk hij deed het normaal…dus wifi kaart waarschijnlijk of van bedenkelijke kwaliteit of een foutje erin.
  Maar onze oude getrouwe Aldi maakte geen probleem, netjes centjes terug, dat is wel kwaliteit.

  Btw. Als je de andere bijgeleverde cd erin steekt en boot, dan plaatst hij de pc terug zoals je hem van medion gekregen hebt.
  Boot je alleen met de win8 pc dan kan je na installatie zien dat je een LENOVO pc hebt gekocht ( chinees bedrijf dat Medion heeft opgekocht, of zoiets) aldi/medion tablets zijn ook lenovo, dit even terzijde.

  Dit was mijn 4 de aldi/medion pc in jaren, nooit problemen gehad met de vorige…de laatste is echt moegedraaid 🙂 staat nog op xp, maar is echt aan vervanging toe, spijtig dat dit nu misgelopen is op een onderdeel.
  Overweeg nu aanschaf Asus of eentje laten samenstellen…
  Bedankt alvast voor de hulp 🙂
  Mvg
  Frank

 15. Rene, bedankt!
  Maar ga pc waarschijnlijk terugbrengen, verliest aanhoudend de internet verbinding, en loopt aanhoudend vast, er is echt iets niet juist, dit is mijn 4 aldi/medion pc en met de vorige nooit zulke problemen gehad…
  Ben eens benieuwd, twijfel nog of, geld terug of een andere doos nemen…
  Thx
  Frank

 16. Heb toch wat problemen gehad met de pc…ging traag lopen enz…dus dacht ik, even de bijgeleverde recovery cd erin en Booten.
  Nu een kale win8 op mijn hdd? Dusbgeen volledig medion recovery pack…of doe ik iets Verkeerd?

  • Nee, dat lijkt me de gewone gang van zaken: één recovery dvd die het OS opnieuw installeert, en een tweede (soms meer) extra dvd(s) met de programma’s die je er dan zelf opnieuw opzet. Maar normaal zou het ook mogelijk moeten zijn om het OS te vernieuwen zonder al de rest te wissen (heb ik nog niet getest met Windows 8). Hoe dan ook: een volledige “echte” back-up maken van je computer vooraleer je er vanalles-en-nog-wat opzet en afgooit is zeker geen slecht idee.

  • Ja hoor, geen enkel probleem. Er is bij de Medions in die kast altijd plaats voor 2 HD (of 1 HD + 1 SSD). De voedingskabel ligt ook al klaar, maar op de foto in Computerbild.de zie ik geen reserve-sata kabel. Het kan zijn dat die niet zichtbaar is in het kabel-kluwen, na te kijken dus.

   • Had dezelfde ervaringen met dit gepiep als ik mijn oud (6 jaar) scherm aansloot op grafische kaart van de PC op de VGA uitgang.
    Het gepiep was VERDWENEN als ik mijn nieuw scherm aansloot met een HDMI kabel op de HDMI uitgang van de grafische kaart.
    Misschien heeft iemand daar een technische uitleg of verklaring bij(?)voor mij is het voornaamste dat de PC correct werkt nu.

    • Ik had de boel juist met hdmi kabel aangesloten. In dit geval dus niet van doorslaggevende aard.

     Nou ja, jammer dus, kan een keer gebeuren.

 17. Vanochtend heeft mijn zoon deze pc gekocht, hij had de laatste, net op tijd. Maar…zojuist aangesloten, knop indrukken, opstarten……en helaas…lange piep, korte piep, korte piep…….en dat is dus niet goed.

  Nu weet ik wel dat dit de grafische kaart kan zijn (even aandrukken), geheugen (aandrukken, of uitnemen en stofje weghalen bv), etc. Maar daar ga ik natuurlijk niet aan beginnen ivm garantie. Morgen terugbrengen dus en geld terug. want reparatie gaat natuurlijk weer eeuwig duren.

  Best wel balen dus.

  Iemand ervaring hiermee, of met Aldi in dit soort gevallen?

  • Heb hetzelfde voor. Gisterochtend gekocht en ook lange piep, korte piep, korte piep… Dezelfde dag nog teruggegaan en nieuwe PC gekregen. Nieuwe PC aangesloten en… lange piep, korte piep, korte piep!!! Ga straks maar eens terug naar Aldi om m’n geld terug te vragen.

 18. Ik vraag mij af of de Medion Akoya pc P5284 D met i5-3470, windows 8 8 GB geheugen DDR3 1600 MHz en een videokaart NVIDIA GeForce GT620 met 1 GB DDR3geheugen die ook te koop is voor 599 euro geen betere optie zou zijn

  • Dat hangt er van af welke jouw prioriteiten zijn. Voor hetzelfde geld krijg je met de P5284D een iets snellere CPU en dubbel zoveel werkgeheugen maar een HD die slechts de helft is en een beduidend minder sterke grafische kaart. Ben je dus een gamer, kies dan voor de MD8816 (P5220D) uit de Aldi. Is het jou vooral om een sterke PC te doen kan je de overweging maken. Hou er rekening mee dat de P5284 geen Docking bay bovenaan heeft. Overigens kan je nog gemakkelijk 25,- € besparen (toch in BE) door mee te doen aan het spelletje waar op de Medion site waarmee je kortingbonnen kunt winnen.

 19. Voor wat het waard is: binnenkort kan je bij Aldi Nord (Duitsland) de Medion Erazer MD 8821 (X5320D) kopen. Dat is bij wijze van spreken een echte bom: de Intel Core i7-3770 als CPU en een Nvidia GeForce GTX 680 als GPU. Prijskaartje: 1.299,- €. Maar komt die ook naar BE en/of NL ? Geen idee, maar zo ja, kan je hier weer een preview lezen…

 20. Bedankt voor deze preview René.

  Lijkt mij inderdaad een goede koop te zijn ter vervanging van mijn HP die het de laatste tijd serieus laat afweten.
  Kan je me vertellen wat de max RAM capaciteit is die in de geheugenbanken kan gestopt worden? 4GB RAM lijkt mij inderdaad wel wat weinig en als ik er dan toch moet bijsteken, dan zou ik er ineens genoeg instoppen (vb 2x 8GB indien dit mogelijk moest zijn) … 😉

  • Op een duitse website staat een foto van het binnenwerk en daarop is te zien dat beide memory-slots reeds in gebruik zijn… 4GB erin steken, tot daar aan toe, maar geen vrije slot laten, is toch wel echt zwakjes. In de veronderstelling dat de foto klopt, kan je natuurlijk de 2x 2GB eruit gooien (is toch maar zo’n 25€ waard schat ik) en 2x 4GB erin steken. De 2x 8GB lijkt me toch wel echt veel, tenzij je specifiek iets van plan bent. Zoniet zou ik die zowat 40€ (voor 16 ipv. 8GB) niet in RAM investeren, maar in SSD (hiervoor heb je al een ‘halve’ kleine SSD). En eens van SSD geproefd, ben je verkocht 😉

  • Zoals Dirk al aanhaalt: op de site van Computerbild kan je zien dat er geen vrije geheugenbanken meer zijn. De tekst in het artikel heb ik aangepast. Persoonlijk zou ik, net zoals Dirk suggereert, gaan voor 8 GB (kwestie van prijs/kwaliteit). Hoeveel het maximum is? De processor kan 32 GB aan. Windows 8 zou ook geen probleem mogen geven (max 128 GB). Toch kunnen er nog andere beperkingen zijn. Als je de pc gekocht hebt, kan je er het (gratis) programma SIW (System Information for Windows) opzetten, zie website. Onder “geheugen” vind je dan het maximum dat die pc aan kan.

   • Bedankt René voor de link naar Computerbild.
    De foto’s geven een beter beeld van de “binnenkant”. Uit de tekst maak ik ook op dat er nog 2 vrije PCI-Express slots zijn en dat er nog ruimte zou zijn voor eventueel een 2de hard disk en/of een SSD. 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.