Intuïtief handenvrij telefoneren in de wagen dankzij Parrot

3
Parrot introduceert de Minikit Neo, een compacte Bluetooth car-kit voor in de wagen. Hoewel de Minikit Neo een gloednieuwe car-kit is, komt het design ons bekend voor. Qua design bouwt het toestel immers verder op de eerder geteste Parrot Minikit Slim. Met een opgefrist uiterlijk en nieuwe hardware is Parrot weer helemaal mee. Wij zochten uit hoe het kleinood presteert.

Parrot werd opgericht in 1994 door Henri Seydoux en heeft haar hoofdkantoor in Parijs. Momenteel stelt het bedrijf wereldwijd 650 mensen tewerk. Parrot produceert niet alleen draagbare car-kits, maar ook kits voor vaste installaties in wagens. Toch ontwikkelt en produceert Parrot naast car-kits ook nog diverse andere producten, zoals de eerder geteste Parrot Zikmu luidsprekers en AR.Drone 2.0 quadricopter.

 
In de doos

In de doos vinden we naast de Minikit Neo zelf ook nog een USB-autolader, een microUSB-kabel en een meertalige (ook Nederlandstalige) handleiding. Een compleet pakket dus.

Parrot Minikit Neo

Parrot Minikit Neo (© ; licentie: )

 
Design

De Parrot Minikit Neo is uitgevoerd in een combinatie van mat zwart en zilvergrijs. Op de voorzijde zien we drie toetsen waarmee je het toestel kan bedienen. Met de groene toets kan je gesprekken aannemen en opleggen doe je met de rode toets. Dankzij het ronde selectiewieltje is een vlotte bediening mogelijk. Op de linkerzijde zien we een schuiftoets waarmee je het apparaat kan in-en uitschakelen en het batterijniveau controleren.

De rechterzijde biedt plaats aan een mciroUSB-aansluiting. De bevestigingsclip op de achterzijde is in de loop der jaren geëvolueerd naar een stevige clip uit hetzelfde materiaal dan de car-kit zelf. Geen gedoe meer met een metalen clip die loskomt dus. De Parrot Minikit Neo meet 94 x 54 x 39 mm (L x B x D) en weegt 69 gram.

De Minikit Neo gebruikt Bluetooth versie 3.0 en biedt een bereik van maximaal tien meter

De Minikit Neo gebruikt Bluetooth versie 3.0 en biedt een bereik van maximaal tien meter (© ; licentie: )

 
Technisch

De Parrot Minikit Neo laat toe om volledig handenvrij te telefoneren. Je kan met deze car-kit bellen en gebeld worden zonder een knop aan te raken.

We zijn benieuwd of de spraakcommando’s goed herkend worden. Meer hierover verderop in deze review.

De contacten van je telefoon worden automatisch met de kit gesynchroniseerd. Het toestel ondersteunt tot 2000 contacten per telefoon en maximaal 20000 contacten per Minikit Neo.

Daarnaast kan je tegelijkertijd twee telefoons verbinden (Multipoint) met de Minikit Neo en beide telefoonboeken gebruiken dankzij de Switch-functie.

De Minikit Neo is ook uitgerust met een trilsensor die ervoor zorgt dat de kit automatisch wordt ingeschakeld als je in de auto stapt.

Dankzij een kwalitatieve drie watt speaker is het toestel duidelijk verstaanbaar in de wagen.

De Minikit Neo gebruikt Bluetooth versie 3.0 en biedt een bereik van maximaal tien meter.

Volgende Bluetooth profielen worden ondersteund: HFP 1.6, A2DP en PBAP.

Het geheel draait op een SIP6 processor met een kloksnelheid van 416 MHz. Voorts heeft het toestel 128 MB flash-geheugen en 32 MB ram-geheugen aan boord.

Eenvoudig paren van Bluetooth-toestellen is mogelijk dankzij NFC (Near Field Communication). Uiteraard moet je smartphone dan ook NFC-ondersteuning aan boord hebben.

Dankzij een 1000 mAh Lithium Ion batterij biedt de Minikit Neo, volgens de fabrikant, een gesprekstijd van maximaal tien uur en blijft de kit zes maanden bruikbaar in sluimermodus. De laadtijd bedraagt maximaal drie uur.

Voordat je de car-kit kan gebruiken, moet je deze volledig opladen

Voordat je de car-kit kan gebruiken, moet je deze volledig opladen (© ; licentie: )

 
Pairing met smartphone

Voordat je de car-kit kan gebruiken, moet je deze volledig opladen. Dit kan via de meegeleverde autolader of gewoonweg door het apparaat aan te sluiten op je pc via de eveneens meegeleverde USB-kabel.

Daarna installeren we de Parrot Minikit Neo op de zonneklep van onze wagen en schakelen het toestel in. Korte tijd later geeft de Minikit Neo gesproken, Nederlandstalige, stemberichten weer met instructies voor het paren van je telefoon.

We schakelen de Bluetooth-functie in op onze Samsung Galaxy SII en zoeken naar apparaten. De Parrot Minikit Neo wordt meteen gevonden en we kunnen ermee verbinden door een druk op ‘Koppelen met dit apparaat’. Achtereenvolgens bevestigen we het wachtwoord en geeft het toestel een gesproken stembericht “koppeling voltooid”.

Om de car-kit toegang te verlenen tot het telefoonboek van ons Android-toestel moeten we dit nog accepteren via een bericht in het meldingsgebied. Vervolgens download de Minikit Neo het telefoonboek van onze Samsung Galaxy SII.

Hiermee is de Parrot Minikit Neo klaar voor gebruik. In de toekomst zullen de car-kit en je telefoon automatisch koppelen wanneer ze bij elkaar in de buurt en ingeschakeld zijn.

De gesprekskwaliteit van de Parrot Minikit Neo is erg goed

De gesprekskwaliteit van de Parrot Minikit Neo is erg goed (© ; licentie: )

 
Gesprekskwaliteit

De gesprekskwaliteit van de Parrot Minikit Neo is erg goed. Zowel ikzelf als mijn correspondent konden elkaar duidelijk en helder verstaan.

Je activeert de Minikit Neo via de stemopdracht “minikit”. Vervolgens vraagt het toestel “wie wil u bellen?”. Nu moet je de naam uitspreken van de persoon uit je telefoonboek die je wil bellen. Dit werkt, weliswaar met wisselend succes, erg goed. De gesproken berichten en contactpersonen worden duidelijk uitgesproken zonder haperingen en in redelijk mooi Nederlands.

Ophangen doe je via een druk op de rode knop. Een inkomend gesprek kan je aannemen via een druk op de groene knop of door het woord “accepteren” uit te spreken.

Opgelet: voor het gebruik van stemopdrachten dien je vooraf de toverwoorden in te schakelen! Een gesprek weigeren kan ook door het toverwoord “weigeren” uit te spreken.

Parrot speelt in op de behoeften van moderne gebruikers en lanceerde daarvoor een speciale app voor smartphones

Parrot speelt in op de behoeften van moderne gebruikers en lanceerde daarvoor een speciale app voor smartphones (© ; licentie: )

 
Minikit Neo App Suite

Parrot speelt in op de behoeften van moderne gebruikers en lanceerde daarvoor een speciale app voor smartphones. De app is beschikbaar voor Google Android en Apple iOS-toestellen. Downloaden en installeren kan via respectievelijk de Google Play Store en de Apple App Store.

We downloaden en installeren de app op onze Samsung Galaxy SII smartphone. De app is 1,62 MB groot en vraagt machtigingen voor ‘uw berichten’, ‘telefoonoproepen’, ‘systeemhulpmiddelen’, ‘netwerkcommunicatie’, ‘uw locatie’, ‘uw persoonlijke gegevens’ en ‘services die geld kosten (sms-berichten verzenden)’.

Vervolgens klikken we op ‘Accepteren en downloaden’. Korte tijd later is de app klaar voor gebruik. De app voegt verschillende, optionele functies toe aan de Parrot Minikit Neo. Zo kan de app automatisch een sms verzenden als een gesprek wordt geweigerd of een sms wordt ontvangen tijdens het rijden. Zeer handig en doeltreffend voor veiligere verkeerssituaties!

Daarnaast beschikt de app over timers voor rijtijd- en parkeertijd. Zo weet je exact wanneer het tijd is om een pauze in te lassen of de parkeermeter te spekken. Bovendien kan je dankzij deze app ook je auto terugvinden aan de hand van GPS-locatiegegevens die de app opslaat. Voorts kan je ook de spraakherkenning en de jingles wijzigen en je primaire telefoon opgeven als je twee toestellen tegelijk gebruikt. Een nuttige app dus die tal van voordelen biedt.

 
Beschikbaarheid

De adviesprijs van de Parrot Minikit Neo bedraagt 79 euro, inclusief BTW. Straatprijzen liggen mogelijk een stuk lager.

Conclusie
De Parrot Minikit Neo is een gebruiksvriendelijke en kwalitatieve carkit die binnen enkele ogenblikken gebruiksklaar is. Dat je tegelijkertijd twee telefoons kan verbinden is zeker voor zakelijke gebruikers een belangrijk voordeel. De text-to-speech-functie is sterk verbeterd ten opzichte van de eerder geteste Parrot Minikit Slim. Het toestel spreekt nu in redelijk mooi Nederlands de contactpersonen uit je telefoonboek uit en ook de stemgestuurde commandofunctie werkt meer dan behoorlijk. Dit toestel is zijn geld dan ook meer dan waard.
Adviesprijs
€ 79
Foto van Parrot
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

3 REACTIES

  1. Van Amazon.de gekocht kwam hij toe met de Duitse taal. Een procedure wordt beschreven om de taal te wijzigen. Daarvoor wordt het toestel via usb aangesloten op een PC/MAC. Het probleem is dat het niet word gezien door Windows. (geen stationletter en geen usb-geluidje). Een enkele PC kon de unit wel detecteren. Maar het gedownload taalbestand kon onmogelijk gedropt worden naar Minikit folder. De support van Parrot is engelstalig maar beneden beneden alle peil. Een enkel nietszeggend antwoord, daarna stilte ondanks menige rappels.

  2. ik heb de parrot neo
    normaal via stemopdracht spreek je zonder aanraken..
    het woord.minikit..maar bij mij werlkt dat niet????
    wat kan het probleem zijn??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.