Asetniop is een nieuwe toetsenbordbenadering voor touchschermen

0
41
Vlot typen op het schermtoetsenbord van tablets is niet echt mogelijk. Asetniop is een nieuwe manier van typen die je op touchschermen met slechts enkele toetsen alle letters van het standaard toetsenbord laat typen.

Asetniop is een typemethode waarbij je tien vingers slecht tien toetsen gebruiken om het hele standaard toetsenbord te genereren. Het ontwerp is gebaseerd op een Querty-toetsenbord, maar Asetniop gebruikt combinaties waarbij je twee of meer vingers op hetzelfde moment indrukt om alle letters van het alfabet, maar ook leestekens, cijfers, symbolen en diverse andere functietoets te produceren.

Asetniop

Asetniop (© ; licentie: )

De typemethode vergt een leerperiode, maar ervaren gebruikers zouden met Asetniop typesnelheden halen van tachtig woorden per minuut. Eenmaal onder de knie kan je het digitale toetsenbord ook transparant maken of zelfs onzichtbaar zodat je de volledige scherminhoud van je tablet kan zien.

Je kan Asetniop via de website al uittesten met een regulier toetsenbord (Azerty-gebruikers moeten het wel omzetten naar Qwerty door de Shif-Alt toetsen in te drukken) of een tablet. Het is de bedoeling dat Asetniop ook beschikbaar zal zijn voor de nieuwe Leap computerinterface wanneer het product in 2013 te koop zal zijn. Een video toont hoe je Asetniop gebruikt:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=w3MfXMkctQ4#!

Vorig artikelMuziek streamen met draadloze luidsprekers van Philips
Volgend artikelCompacte multifunctional met A3-printfunctie
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.