Het grondwater van de Aarde in beeld gebracht

0
Visualisaties van satellietgegevens tonen hoe de massa grondwater op onze planeet voortdurend verandert.

Grafische ontwerpers gebruikten de data verzameld tussen 2002 en 2011 door de GRACE satellieten om het debiet van het grondwater op Aarde visueel voor te stellen. Het GRACE-project meet het zwaartekrachtveld van de Aarde met behulp van twee satellieten en detecteert onder meer de wijzigingen in de watermassa.

Twee korte animaties tonen de relatie tussen seizoens- en lange termijn veranderingen in de grondwaterstand. In de eerste visualisatie toont elke cirkel het verschil in watermassa voor die locatie ten opzichte van het lange termijn gemiddelde.

Witte cirkels vertegenwoordigen wateraangroei, terwijl lege cirkels het verlies aan water op die plek vertegenwoordigen. Hoe groter de cirkel, hoe groter de aanwinst of het verlies.

Een tweede visualisatie gebruikt kleuren om het wijzigen van het grondwaterpeil te tonen. Zware seizoensgebonden regenval in de Amazone en de moessons van Azië en West-Afrika zijn in het blauw te zien als jaarlijkse pieken. Maar verschillende gebieden laten een continue daling van het grondwater zien in vergelijking met dezelfde periode in voorgaande jaren:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.