Nuance Dragon NaturallySpeaking 12 spraakherkenningssoftware

Nuance vernieuwt software voor spraakherkenning

0
Dragon NaturallySpeaking, de spraakherkenningstoepassing voor pc van Nuance, krijgt een opfrisbeurt. Versie 12 is de snelste, meest nauwkeurige en gebruiksvriendelijke tot nu toe, aldus de fabrikant.

DiskIdee heeft vorige versies van Dragon NaturallySpeaking grondig aan de tand gevoeld. Bij versie 11 luidde het dat de software “effectief nog een stuk nauwkeuriger [is] dan zijn voorgangers“. Volgens Nuance is de nieuwste versie zonder enige personalisatie tot 15% nauwkeuriger in vergelijking met versie 11. Versie 12 biedt ook een nieuwe interactieve tutorial die je leert wat de beste manier is om te dicteren en tekst aan te passen of te formatteren.

Nuance Dragon NaturallySpeaking 12 Home
Nuance Dragon NaturallySpeaking 12 Home

Hoe meer je Dragon gebruikt, hoe beter de software zich aanpast aan je schrijfstijl en je stemkenmerken, zoals toonhoogte, spreekstijl, accent en zelfs spraakstoornissen. Het corrigeren zou met versie 12 ook sneller en eenvoudiger verlopen. Je krijgt meer woorden en alternatieve suggesties in de correctielijst.

Dragon NaturallySpeaking 12 zou ook beter samenwerken met de e-mailprogramma’s Gmail en Outlook. Het biedt ook Full Text Control en commando’s voor vaak gebruikte functies in Internet Explorer 9, Mozilla Firefox 12 en hoger en Google Chrome 16 en hoger. Nieuw is bovendien de ondersteuning voor iOS en Android bij het gebruik van de Dragon Remote Mic-app. Zo wordt je mobiele telefoon met deze gratis app een microfoon om Dragon over een wifi-netwerk te gebruiken. Vanaf de Premium-versie kun je naast Nederlands ook dicteren in het Engels, Duits en Frans.

Prijs en beschikbaarheid
Nuance Dragon NaturallySpeaking 12 is beschikbaar vanaf € 99 voor de Home editie. De Dragon Remote Microphone App is gratis verkrijgbaar.

Foto van Nuance
Categorieën: Producenten, Software
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.