Netgear router maakt automatisch back-ups van gegevens

0
75
De Netgear Centria is een nieuwe dual-band WLAN-N router die verkrijgbaar is in twee modellen: zonder of met gemonteerde harde schijf.

De Netgear Centria reeks WiFi-N routers vervult ook de functie van NAS-systeem en biedt de mogelijkheid om gegevens automatisch te back-uppen. De Centria WNDR4700 biedt plaats om zelf een harde schijf naar keuze te installeren, terwijl de WNDR4720 met een interne 2 TB harde schijf is uitgerust. De Centria routers maken gebruik van ‘simultaneous dual band’ (2,4 GHz en 5 GHz) en bieden een snelheid van 900 Mbps (450 + 450 Mbps). Apparaten of applicaties in het thuisnetwerk kan je bepaalde prioriteit geven met behulp van de Centria ‘Quality of Service (QoS)’.

Netgear Centria WiFi-router

Netgear Centria WiFi-router (© ; licentie: )

De Centria router gebruikt Netgears ReadyShare Vault voor het draadloos back-uppen van gegevens van Windows systemen en ondersteunt ook Apple’s Time Machine back-uptoepassing. De Centria maakt automatisch een back-up van een pc of Mac wanneer er een netwerkverbinding wordt gemaakt. Beide modellen zijn uitgerust met twee SuperSpeed USB 3.0-poorten, vier Gigabit-netwerkaansluitingen en een SD-kaartlezer.

Met Netgear ReadyShare Cloud creëren deze routers een veilige cloudomgeving met toegang tot bestanden die zijn opgeslagen op de Centria vanaf elk apparaat met internet. Een Android smartphone of tablet of een Apple iPhone of Apple iPad kan je gebruiken als afstandsbediening voor Netgears MyMedia voor het vinden en afspelen van media op een tv met DNLA.

Prijs en beschikbaarheid
De Netgear Centria WNDR4700 en WNDR4720 zijn al verkrijgbaar. Prijzen werden niet meegedeeld, maar op het internet vonden we een prijs van € 229 voor de WNDR4700 en € 399 voor de WNDR4720.

Foto van Netgear
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelApp helpt bij het zingen van de Brabançonne
Volgend artikelXbox Music is nieuwe streamingdienst van Microsoft
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.