Google brengt de geschiedenis van de vorige eeuw tot leven

0
Google heeft een veertigtal tentoonstellingen online gezet die de de verhalen achter belangrijke gebeurtenissen van de vorige eeuw vertellen.

De historische collecties zijn de nieuwste toevoeging aan het Google Cultural Institute dat wil helpen bij het bewaren en bevorderen van cultuur door archieven met brieven, manuscripten, foto’s en video’s te ontsluiten. Eerder lanceerde Google al het Art Project, World Wonders en de Nelson Mandela archieven.

Voor de 42 historische exposities werkte Google samen met 17 partners, waaronder musea en culturele instellingen. Je kan online onder meer tentoonstellingen bekijken over D-Day, de Holocaust, Steve Biko en Mei 68. Elke tentoonstelling vertelt de gebeurtenissen als een verhaal dat het archiefmateriaal met elkaar verbindt.

Net als bij de andere archieven die Google online heeft gebracht, zoals dat over de Dode Zee-rollen, kan je inzoomen op foto’s om ze in detail te bekijken en ook video’s afspelen. Je kunt de historische tentoonstellingen hier bezoeken. Een video geeft meer uitleg over het project.

http://www.youtube.com/watch?v=dSKATUciBEE&feature=player_embedded#!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.