Freecom Mobile Drive Sq TV externe harde schijf

Externe USB 3.0 harde schijf voor opnemen tv-programma’s

0
Freecom introduceert in de de Mobile Drive serie een draagbare harde schijf die je aan de achterkant van een televiesietoestel kan bevestigen om er programma’s mee op te nemen.

Freecoms Mobile Drive Sq TV is een kleine 2,5-inch SATA harde schijf die geleverd wordt met een speciale bevestigingsslede. Hiermee kan je de mobiele harde schijf, die 12 cm hoog en breed is en 1,05 cm diep, aan de achterkant van de tv monteren en ze aansluiten op de USB-poort. De Mobile Drive – waarvan we eerder al een model testten – krijgt stroom via de USB-poort in de televisie zodat een stroomadapter niet nodig is.

Freecom Mobile Drive Sq TV
Freecom Mobile Drive Sq TV

Opnemen via USB is op steeds meer smart-tv’s mogelijk. Recente tv-modellen herkennen een USB-schijf en kunnen de aangesloten harde schijf formatteren in het correcte formaat. Freecom biedt de Mobile Drive Sq TV aan in een model met 500 GB opslagcapaciteit en in een model met 1 TB opslagcapaciteit. Een lijst met tv-toestellen die de Mobile Drives van Freecom herkennen vind je hier. Nog niet al te veel merken ondersteunen naast het afspelen van media ook de USB-opnamefunctie.

Uiteraard kan je de de lichtgewicht schijf ook gebruiken voor het opslaan, delen en back-uppen van data op computers en pc-netwerken. De Mobile Drivbe Sq TCV is uitgerust met een USB 3.0-aansluiting en kan data overdragen met snelheden tot ongeveer 130 megabytes per seconde. Ze is ook compatibel met USB 2.0. Freecom levert de Mobile Drive Sq TV met back-upsoftware van Nero voor Microsoft Windows. Een energiebesparingsfunctie zet de harde schijf automatisch op stand-by als ze niet in gebruik is.

Prijs en beschikbaarheid
De Freecom Mobile Drive Sq TV heeft een adviesprijs van € 99 voor de 500 GB-uitvoering en € 139 voor het 1TB-model.

Foto van Freecom
Categorieën Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.