Op maat gemaakt mobieltje houdt het simpel

0
40
‘Less is more’ moeten de mensen achter de OwnFone gedacht hebben toen ze deze eenvoudig te gebruiken en op maat te maken gsm ontwierpen.

De OwnFone is enkel in Groot-Brittannië te koop. Het telefoontoestel gaat in tegen de trend om mobiele telefoons steeds slimmer te maken. Het is een eenvoudige gsm die kopers op maat kunnen laten maken, waarna ze enkel kunnen bellen met een handvol contactpersonen, maar wel kunnen gebeld worden door anderen. Daartoe moeten ze op de website van de fabrikant een aantal keuzes maken.

OwnFone

OwnFone (© ; licentie: )

De belangrijkste is hoeveel contacten ze willen kunnen bellen. Ze hebben de keuze uit twee, vier, acht of twaalf contacten, waarvan ze de namen en nummers dienen op te geven. Daarbij kunnen ze opteren om ook het noodnummer op te nemen. De OwnFone valt immers niet te programmeren door de gebruikers. De telefoonnummers worden niet opgeslagen op het toestel maar in de cloud.

Kopers krijgen de gsm, die niet groter is dan een kredietkaart, kant-en-klaar thuis bezorgd. Willen ze een contact wijzigen, dan kunnen ze de supportlijn van de fabrikant contacteren die het nummer voor hen aanpast. Voor 5 pond krijgen ze dan een nieuw stickertje met de naam van de contactpersoon thuis gestuurd.

De OwnFone kost 55 pond. Kopers kunnen daarnaast kiezen uit drie beltarieven naar gelang hun behoeften. De kleine gsm lijkt vooral bedoeld voor kinderen en ouderen, al kan het toestel ook handig zijn als tweede toestel. Gebruikers kunnen immers inkomende oproepen op een smartphone laten doorschakelen naar de OwnFone.

Vorig artikelMinidrukkerij voor kleine bedrijven aan een schappelijke prijs
Volgend artikelKrachtige Medion laptop bij Aldi Nederland
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.