Betaalbare vier-schijven NAS met nieuwste Synology DiskStation Manager

2
38
De nieuwe DS413j NAS-server van Synology is een compact en betaalbaar model met plaats voor vier schijven voor thuisgebruikers en kleine kantoren. Deze NAS wordt geleverd met versie 4.1 van de onlangs vernieuwde DiskStation Station Manager (DSM) besturingssoftware.

De DS413j heeft een 1,6GHz Intel Atom  Marvell Kirkwood-processor en 512MB DDR3 geheugen. Je kunt er vier harde schijven of ssd’s in kwijt.

Hoewel het stroomverbruik natuurlijk afhangt van het type harde schijven, verbruikt de NAS-server op zichzelf relatief weinig stroom: 7,68 watt wanneer de harde schijven in de slaapstand staan en 31,56 watt tijdens de werking. De DS413j kun je ook automatisch in- en uitschakelen volgens een uitgebreid schema en ondersteunt verder Wake-on-LAN (WoL).Synology DS413j

Het intuïtieve besturingssysteem DSM kan multitasken en ondersteunt een uitgebreide waaier aan netwerk- en multimedia-opties. Zo kun je deze NAS-server inrichten als persoonlijke cloudopslagserver. Ook kun je er Linux-pakketten bij opzetten en er op die manier bijvoorbeeld een WordPress-server of een CRM-server van maken.

Op de website van Synology vind je een uitgebreid overzicht van alle mogelijkheden van de DS413j.

De DS413j kost 250 euro exclusief betw of 302,5 euro inclusief btw.

Foto van Synology
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

Correctie 7/9/2012: In een eerdere versie van dit artikel werd een foute processor vermeld. Deze fout hebben we rechtgezet.

Vorig artikelKrachtige alles-in-een oplossing voor fotobewerking herkent gezichten
Volgend artikelMinidrukkerij voor kleine bedrijven aan een schappelijke prijs
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Ik heb deze NAS inmiddels 2 dagen. Hij voldoet goed.
    De CPU is echter geen Atom maar een Marvell Kirkwood 1,6 GHz.
    Die heeft er wel een beetje moeite mee. datatransfer loopt op tot ca. 25Mb/s en 100% cpu
    een Atom zal zeker verder kunnen maar dan moet je de DS413+ hebben. die heeft een Atom processor. Voor thuis gebruik (muziek en films) voldoet deze zeker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.