Home Nieuws

Apple computer omtoveren in ouderwetse schrijfmachine

0
42
Noisy Typer is een gratis app voor Apple computers die het geluid van een ouderwetse schrijfmachine produceert wanneer je tekst intikt op het toetsenbord.

Waarom je dit zou doen, is ons een raadsel, maar met de gratis app Noisy Typer kun je het typische geratel van een klassieke schrijfmachine produceren wanneer je tekst intypt op je Apple-computer. Het stukje software is het werk van de Britse kunstenaar en programmeur Theo Watson en is vooralsnog enkel bruikbaar met Apple OS X systemen.

Noisy Typer is gemaakt met openFrameworks, een opensource C++ toolkit voor creatieve programmeerprojecten. Het programmaatje speelt de geluiden van een mechanische schrijfmachine terwijl je typt. Het draait op de achtergrond en werkt met alle toepassingen (Word, e-mail, web, enz.). Noisy Typer

Niet alleen kun je de toetsen laten ratelen, je krijgt ook het belgeluidje te horen als de wagen op het einde van de regel is. Zelfs het geluid wanneer je een blad op en neer beweegt in de wagen krijg je te horen als je de pijltjestoetsen om naar boven en naar beneden te scrollen gebruikt. Je kan Noisy Typer downloaden via deze link.

In onderstaande video zie en hoor je het resultaat.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.