Microsoft zet previewversie nieuwe Office online

1
27
De nieuwe versie van Microsoft Office voor consumenten ondersteunt naast muis- en toetsenbordbediening ook touch- en stylusbediening, zodat de kantoortoepassing ook bruikbaar is op onder meer tablets. Office 2013 legt bovendien de nadruk op het werken in de cloud en sociale netwerken.

Microsoft biedt Office 2013 – het Nederlandstalige persbericht spreekt van Office 15 – enkel aan via online abonnementen. De nieuwste versie van de kantoorsuite slaat bestanden automatisch op Skydrive op. Deze clouddienst maakt het mogelijk om documenten, notities, foto’s en video’s op diverse apparaten te gebruiken. Bestanden blijven offline beschikbaar. Ze worden automatisch gesynchroniseerd als je online gaat.

Microsoft Office 2013

Microsoft Office 2013 (© ; licentie: )


Office 2013 reageert ook via aanraking, stylus, muis en toetsenbord op verschillende toestellen, waaronder tablets en smartphones. Zo kan je e-mails beantwoorden met de stylus; je handschrift wordt automatisch omgezet naar getypte tekst.

Microsoft integreerde Skype in Office 2013. Als abonnee krijg je maandelijks 60 Skype belminuten. De nieuwe People Card van Office geeft je een overzicht van de status van al je contacten en toont onder meer updates, foto’s, contactinformatie en activiteiten op LinkedIn of Facebook.

In Word kan je pdf-documenten openen en bewerken. In de leesmodus van Word wordt tekst automatisch aangepast aan grote en kleine schermen. Je kan in en uitzoomen, video’s streamen vanuit documenten, opmerkingen bekijken en op aanraakschermen ook bladzijden draaien. De nieuwe Office is geschikt voor Windows 7, maar Microsoft stipt aan dat het kantoorpakket pas volledig tot zijn recht komt in de nieuwste versie van het besturingssysteem, Windows 8, dat dit najaar wordt uitgerold.

Prijs en beschikbaarheid
Microsoft maakt het volledige Office-aanbod inclusief de prijzen pas bekend in het najaar. Je kan de consumentenpreview van Office 2013 hier downloaden.

Foto van Microsoft
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelZakelijke inkjet van Epson blijkt efficiënt werkpaard
Volgend artikelDraai Android-apps en -games op je pc of Mac
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Microsoft maakt er wel een potje van, soms schrijven ze Office 2013 of Office 13 (naar analogie met Office 2010), soms Office 15 (omdat het de 15de versie van Office is) en als je het downloadt krijg je een bevestigingsmail met “Registration confirmation for Office 365 Home Premium Preview?”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.