Draadloze hoofdtelefoon met touch bediening van Parrot

0
Parrot kondigt een draadloze koptelefoon aan die je bedient door met je vingers de rechteroorschelp aan te raken. Zoals bij andere producten van Parrot is het design van Philippe Starck.

De Parrot Zik is een over-de-oren hoofdtelefoon die gebruik maakt van Bluetooth om hem draadloos te verbinden met smartphones, tablets, draagbare muziekspelers of andere apparaten met Bluetooth-ondersteuning. Om het geluid zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven is de Zik uitgerust met krachtige DSP algoritmes. Volgens Parrot zorgt het “Parrot Concert Hall” algoritme ervoor dat de muziek klinkt alsof je je in een concerthal waant en geen hoofdtelefoon op hebt. Er is bovendien een gratis app voor iOS of Android waarmee je zelf het effect van “Parrot Concert Hall” kan bepalen.

Parrot Zik

Parrot Zik (© ; licentie: )

De Parrot Zik maakt ook gebruik van actieve noise-cancelling om het omgevingsgeluid weg te filteren tot 25 dB. Op het vlak van bediening biedt de Zik hoofdtelefoon ook een primeur: de volledige buitenzijde van de rechteroorschelp is aanraakgevoelig Door met je vinger een verticale beweging te maken over de capacitieve touchzone kan je de muziek luider of stiller zetten. En met een horizontale beweging ga je naar het volgende of het vorige muzieknummer. Een binnenkomend gesprek kan je dan weer aannemen door op het aanraakvlak te tikken. Een gesprek weigeren doe je door je vinger twee seconden aan je rechteroor te houden.

De Parrot Zik zet de muziek automatisch op pauze als je hem afzet of rond je nek hangt. De hoofdtelefoon beschikt ook over een NFC chip om op eenvoudige manier een Bluetooth pair-proces op te zetten. De hoofdtelefoon werkt op een herlaadbare Li-Ion batterij die je kan opladen met een (micro)USB-kabel die wordt meegeleverd. Opgeladen is de 800mAh accu goed voor 24 uur autonomie.

Prijs en beschikbaarheid
De Parrot Zik draadloze Bluetooth hoofdtelefoon heeft een adviesprijs van € 349 en is leverbaar vanaf juli 20212.

Foto van Parrot
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.