Nieuwe serie LED-beeldschermen van AOC zuivert ook de lucht

0
24
AOC kondigt de 60ID-serie monitoren aan die zijn uitgerust met de nieuwste LED-technologie en schermafmetingen bieden van 19 inch tot 24 inch. Aan de voorkant is een ionisator ingebouwd om de lucht te zuiveren.

De AOC 60ID-serie beeldschermen hebben een klassieke matzwarte afwerking en zijn verkrijgbaar acht modellen met verschillende beeldverhoudingen: naast het standaard breedbeeldformaat van 16:9 biedt AOC ook het 16:10 formaat. De LED-monitoren zijn beschikbaar met schermafmetingen die variëren van 48,1 cm (19 inch) tot 60,9 cm (24 inch). De resolutie varieert van 1440 x 990 pixels voor kantoorgebruik tot Full HD (1920 x 1080 pixels) voor video en multimediatoepassingen. De beeldschermen bieden een lichtsterkte van 250 cd/m², een statisch contrast van 1000:1 (dynamisch: 20.000.000:1) en responstijden tussen 2 ms en 5 ms. Door het gebruik van de nieuwste LED-technologie springen de modellen zuinig om met energie: bij een normale werking verbruiken ze afhankelijk van de grootte tussen de 26 en 42 watt. Met intelligente modi kan het energieverbruik verder worden verminderd: in de stand-bymodus daalt het tot minder dan een halve watt, volgens AOC.

AOC 60ID-serie monitoren

AOC 60ID-serie monitoren (© ; licentie: )


Elk beeldscherm uit de 60ID-serie beschikt over een kantelfunctie. Afhankelijk van het model zijn ze ook in hoogte verstelbaar en horizontaal/verticaal draaibaar. Sommige modellen zijn voorzien van een USB-hub met vier USB 2.0-poorten voor het aansluiten van een harde schijf of andere apparatuur. Deze modellen bieden ook digitale DVI-D- en HDMI-poorten. De i-Care-software gebruikt een sensor om het omgevingslicht te meten en de intensiteit van de LED-achtergrondverlichting automatisch aan te passen. Met Ionic Breeze presenteert AOC bovendien een geïntegreerde hoogspanningsionisator die de lucht op de werkplek zuivert.

Prijs en beschikbaarheid
De AOC 60ID serie LED-monitoren zijn vanaf juni 2012 verkrijgbaar. Prijzen starten vanaf € 139.

Foto van AOC
Website: AOC EU
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelKijker kiest eigen camerastandpunt dankzij nieuwe videospeler
Volgend artikelTv-kijken via DVB-T met Teletenne van Telenet
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.