Microsoft Surface tablet computer

Microsoft lanceert twee 10,6-inch Windows tablet-pc’s

0
Microsoft kondigt de Surface aan, een nieuw ontwikkelde tablet computer die verkrijgbaar zal zijn in een versie met een ARM processor en Windows RT en een versie met Intel Core processor en Windows 8 Pro.

Voor de behuizing van de nieuwe Surface tablets gebruikte Microsoft VaporMg, een dun en duurzaam materiaal dat uit verschillende materialen bestaat waaronder magnesium. De Surface met Windows RT als besturingssysteem is 9,3 mm dik en weegt 676 gram, terwijl de versie met Windows 8 Pro 13,5 mm dik is en 903 gram weegt. Beide hebben een 10,6-inch (26,92 cm) ClearType HD Display met een 16:9 beeldverhouding. De Windows RT versie heeft een HD Ready resolutie, terwijl de Windows 8 Pro versie Full HD biedt. In de behuizing is een standaard ingebouwd om de tablet rechtop te gebruiken.

Microsoft Surface tablet computer

Microsoft Surface tablet computer (© ; licentie: )


De cover doet meteen ook dienst als toetsenbord, dat gebruik maakt van een drukgevoelige technologie. De Touch Cover klikt zich magnetisch vast aan de tablet. Hij zal beschikbaar zijn in diverse kleuren. Standaard is de Touch Cover 3 mm dik. Microsoft zal ook een 5 mm dikke Type Cover lanceren met een toetsenbord dat een meer traditionele manier van typen biedt.

De Surface met Windows RT zal beschikbaar zijn in een 32 GB en 64 GB versie en beschikken over een micro-sd-kaartlezer, een usb 2.0- en een micro-hdmi-aansluiting, terwijl de Surface met Windows 8 Pro 64 GB of 128 GB opslagcapaciteit zal bieden en zal beschikken over een micro-sdxc-kaartlezer, een usb 3.0-aansluiting en een mini-displayport-uitgang. Deze versie van de Surface ondersteunt ook digital ink-technologie en wordt geleverd met een stylus die via een magneetje aan de behuizing plakt. Beide tablets ondersteunen ook WiFi 802.11n en hebben een camera aan voorzijde en achterzijde.

Prijs en beschikbaarheid
De Microsoft Surface for Windows RT zal beschikbaar zijn bij de lancering van Windows 8 in het najaar. De Surface met Windows 8 Pro zal binnen 90 dagen na de lancering van Windows 8 beschikbaar zijn. Volgens Microsoft zullen de prijzen van de nieuwe tablet computers in de buurt liggen van vergelijkbare ARM-tablets of Intel Ultrabook-laptops.

Foto van Microsoft
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.