Spiegelreflexcamera met touchscherm en dubbel AF-systeem van Canon

1
43
Canon kondigt de EOS 650D aan, een DSLR-camera met een 18 megapixel CMOS-sensor en een aanraakgevoelig, draai- en kantelbaar lcd-scherm. Het is ook de eerste EOS spiegelrelfex met een dubbel Autofocus-systeem.

De Canon EOS 650D is uitgerust met een APS-C Hybrid CMOS-sensor van 18 megapixel en Canons nieuwe Digic 5 beeldprocessor. Het nieuwe dubbele AF-systeem moet zorgen voor haarscherpe opnamen zowel bij het maken van foto’s als filmbeelden (1920 x 1080p). Het Hybrid AF-systeem zorgt voor continu automatisch scherpstellen tijdens het vastleggen van filmbeelden en bij opnamen in de Live View modus. De EOS 650D kan opnamen maken met een snelheid van 5 beelden per seconde met volledige resolutie. Standaard heeft de DSLR-camera een native ISO-bereik van 100 tot 12.800, en een uitgebreid bereik tot ISO 25.600 om ook in omstandigheden met weinig licht opnamen te maken. De EOS 650D kan je bedienen via het 3-inch (7,7 cm) variangle Clear View LCD II Touchscreen. Door het gebruik van capacitieve technologie reageert het scherm snel en ondersteunt het gebaren, zoals knijpen en vegen, die de bediening vergemakkelijken. In Live View kan je via het Quick Control scherm AF-punten selecteren, gezichten en onderwerpen volgen en beeldinstellingen optimaliseren. Het scherm kan je ook in nagenoeg elke stand draaien en kantelen.

Canon EOS 650D

Canon EOS 650D (© ; licentie: )

De EOS 650D biedt ook twee nieuwe opnameprogramma’s op het programmawiel om beginnende fotografen te helpen in situaties met een moeilijke belichting. HDR Backlight Control gebruikt drie verschillende belichtingen: onderbelicht, juist belicht en overbelicht om moeilijke scènes met tegenlicht vast te leggen. Deze opnamen worden tot één HDR-opname gecombineerd, die ook de details in de lichte en donkere delen laat zien. Met Handheld Night Scene kan je zonder statief avondopnamen maken. Hierbij worden vier verschillende beelden vastgelegd en gecombineerd.

Prijs en beschikbaarheid
De Canon EOS 650D spiegelreflexcamera is vanaf 15 juni 2012 beschikbaar voor een adviesprijs van € 899 voor de body en € 999 voor de body met het EFS 18-55IS II objectief.

Foto van Canon
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelMeet schoenmaat van je kinderen met je iPad
Volgend artikelStreamen en downloaden aan hoge snelheid
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Ik vraag me af of ook op dit toestel mijn oude lenzen te gebruiken zijn. Op de Canon EOS 650D kan ik er niets over vinden, ze praten in het filmpje wel over 60 accessoires en lenzen, maar ik neem aan dat de lenzen van mijn 500D ook te gebruiken zijn?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.