Aldi desktop-pc is wolf in schaapskleren

78
De Nederlanders blijken resoluut de kaart van de desktops te trekken, want minder dan twee maanden na de Medion Akoya MD 8896 (P5355D) met een i5 processor is vanaf 6 juni 2012 bij hen weer een desktop in de aanbieding, de Medion Akoya MD 8371 (P5210 D). En wat voor een desktop, kort samengevat: “wauw”!

Aldi Medion werkt wel de bescheidenheid in de hand. Of je nu het goedkoopste instapmodel op je bureau hebt staan dan wel een topmodel, aan de buitenkant kan je het niet zien. De Medion Akoya MD 8371 (P5210 D) heeft dus ook weer een glanzend zwarte kast met zilveren accenten van 390 x 390 x 180 mm groot en weegt ook weer 9 kilo. Bovenaan is een ligplaats (“docking bay”) voorzien voor een HDDrive2go super speed externe harde schijf met een snelle USB 3.0 aansluiting.

Medion Akoya MD 8371 (P5210 D)

Medion Akoya MD 8371 (P5210 D) (© ; licentie: )

 
Processor

Natuurlijk is het inwendige van de kast het belangrijkste, zeker in dit geval: Medion monteerde er een Intel Core i7 3770 in. Een bijzonder aangename verrassing, want met deze spiksplinternieuwe processor is het de eerste keer dat we bij Aldi-Medion computers een Intel processor van de derde generatie tegenkomen, codenaam: Ivy Bridge. Ivy Bridge is de opvolger van de Sandy Bridge. Het aanbod aan processors uit deze nieuwe reeks is nog beperkt. Op het moment dat we dit schrijven zijn er slechts enkele processors in de Core i5 en Core i7 reeks beschikbaar, waarvan deze Core i7 3770 één van de topmodellen is met een prijskaartje van om en bij de 300 euro!
De vier kernen (quad core) werken jouw instructies af aan een snelheid van 3,4 GHz en als je het echt te bont maakt, kan de Intel Turbo Boost Technology 2.0 die snelheid tijdelijk opdrijven tot 3,9 GHz. Met de Intel Hyper-Threading Technology kan elke kern bovendien twee taken tegelijk aan.

Ivy Bridge Intel Core i7 3770 processor

Ivy Bridge Intel Core i7 3770 processor (© ; licentie: )

De Ivy Bridge generatie biedt nog heel wat andere voordelen, zoals on board ondersteuning van USB 3.0, PCI Express 3,0 en dat alles terwijl hij toch merkelijk energiezuiniger is. Dat klinkt natuurlijk allemaal prachtig, maar op het einde van de rit zijn het toch de prestaties die tellen. Op de website van Intel kan je twee interessante grafiekjes terugvinden die de prestaties van de Core i7 3770 vergelijken met die van zijn voorganger, de Core i7 2660. Zeker bij 3D Gaming en Media zijn de verschillen indrukwekkend.
De technische fiche van deze processor zoals gepubliceerd op de website van Intel vind je hier.

Vergelijking van de prestaties van de nieuwe Core i7 3770 tegenover de Core i7 2600 uit de vorige generatie op het gebied van burotica

Vergelijking van de prestaties van de nieuwe Core i7 3770 tegenover de Core i7 2600 uit de vorige generatie op het gebied van burotica (© ; licentie: )

 
Grafische kaart

Dit is dan weer een vreemd verhaal. De Intel Core i7 3770 processor heeft ook een vernieuwde grafische component, de Intel HD Graphics 4000. Waar de eerste versie HD Graphics destijds net goed genoeg was voor burotica, overklast de HD Graphics 4000 probleemloos alle actuele low end videokaarten en positioneert zich ergens in het midden van de midrange kaarten. Zeker in deze beginperiode van deze 3de generatie processors verwachtten we daarom heel wat pc’s zonder afzonderlijke grafische kaart om zo de prijs te drukken.

Vergelijking van de prestaties van de nieuwe Core i7 3770 tegenover de Core i7 2600 uit de vorige generatie op het gebied van spelletjes

Vergelijking van de prestaties van de nieuwe Core i7 3770 tegenover de Core i7 2600 uit de vorige generatie op het gebied van spelletjes (© ; licentie: )

Toch monteerde Medion in deze Akoya MD 8371 (P5210 D) een extra grafische kaart, een AMD Radeon HD 7670 DirectX 11 video, dezelfde die ook in de vorige Nederlandse Aldi-desktop MD 8896 (P5355D) zat.
Dat is zeker geen slechte kaart, een midrange kaart maar dan wel eentje van de betere soort met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Of die nog een grote meerwaarde aan de prestaties van deze computer gaat geven tegenover de toch al aanwezige HD Graphics 4000 is wel de vraag. Zeker een pluspunt is het afzonderlijke snelle video-geheugen van 1024 MB DDR5. De technische fiche van deze kaart vind je hier (bron: AMD).

Naast de HD Graphics 4000 zit er nog extra een Radeon HD 7670 videokaart in

Naast de HD Graphics 4000 zit er nog extra een Radeon HD 7670 videokaart in (© ; licentie: )

Maar dit is niet het einde van het verhaal. Zowel de Aldi folder als de Medion online-folder stellen dat er een HD7670 DirectX 11 videokaart met HDMI, VGA en DVI-D aansluitingen in deze pc zit. Kijk nu even mee op de foto achteraan zoals gepubliceerd in de Medion online folder. De video-aansluitingen staan op een wel erg vreemde plaats, daarachter kan nooit een HD7670 videokaart zitten. Anderzijds is dat wel een logische plaats voor een pc die alleen HD Graphics aan boord heeft, want dan worden de externe pluggen met een kabeltje op het moederbord aangesloten. En waar is dan wel de beloofde DVI aansluiting? Eén ding is duidelijk: ofwel klopt de foto niet, ofwel klopt de uitleg niet.

 
Overige uitrusting

Misschien lijkt het een detail, maar eindelijk verkoopt Medion pc’s met ook achteraan USB 3.0 aansluitingen. Voordien vond je er alleen eentje vooraan en eentje in het docking bay. Natuurlijk zitten er achteraan ook nog een aantal USB 2.0 aansluitingen, maar hoeveel precies zal ook weer een verrassing zijn. De folder van Medion zegt zes, op de foto zien wij er vier. Net zoals de folder beweert dat er één PS/2 aansluiting op zit, terwijl wij er twee zien. De harde schijf van 1 TB is voldoende ruim bemeten, een werkgeheugen van 8 GB SDRAM is uitstekend. We zijn wel benieuwd welk type het is, want Ivy Bridge ondersteunt naast DDR3-1333 ook de snellere DDR3-1600 modules.

Multi standaard brander

Multi standaard brander (© ; licentie: )

Voor het surround geluid heb je nu terug 8-kanaals High Definition Audio waar je het bij Medion voordien vaak met 6-kanaals audio moest stellen. Verder vinden we weinig of geen verrassingen, een Multistandaard brander die de meeste DVD/CD standaarden ondersteunt, inclusief Dual Layer DVD-R & DVD+R. Draadloze Gigabit LAN 10/100/1000 Mbit/s of bedrade WLAN IEEE 802.11n Internet verbinding. Een volledige lijst vind je zoals gewoonlijk op de laatste pagina van dit artikel.

De meegeleverde software

De meegeleverde software (© ; licentie: )

 
Software

In vergelijking met de Medion laptops is het softwarepakket bij de desktops vrij beperkt, maar het essentiële voor foto- en filmbewerking, tekstverwerking en rekenbladen alsook het maken van CD’s en DVD’s zit er allemaal bij. Alleen voor de Internetbeveiliging kan je best het meegeleverde Kaspersky proefpakket tijdig vervangen door een gratis alternatief.

Conclusie
Hoe Aldi/Medion er in slaagt om deze krachtige en goed uitgeruste Akoya MD 8371 (P5210 D) aan te bieden voor slechts 679 euro mag een raadsel blijven. Zelfs doorwinterde gamers kunnen gerust de aanschaf van deze krachtpatser overwegen als basis en zelf de grafische kaart vervangen door een high-end model. Wij kunnen slechts één reden bedenken waarom we zouden adviseren om nog even te wachten, en dat is de komst van Windows 8 later op het jaar. Je kunt je Windows 7 machine dan natuurlijk upgraden, maar dat zal ten eerste niet gratis zijn en ten tweede kunnen we best begrijpen dat sommige lezers daar toch eerder huiverachtig tegenover staan.
Adviesprijs
€ 679
Foto van Aldi Nederland
Website: Aldi Nederland
Categorieën: Distributeurs, Nederland
Naar begin pagina.

78 REACTIES

 1. Goedemorgen, Klein vraagje. Mijn nicht had destijds een soortgelijke desktop aangeschaft. Nu kan ze echter geruime tijd niet meer inloggen, daar ze haar Windows 7 wachtwoord niet meer kent. Hoe kan ik haar hierbij helpen, aub? Heb gezien dat er zo’n soort programma’s bestaan om te downloaden, doch is dat niet een beetje hacken? Kan je hierdoor in de rats komen te zitten? Alle suggesties zijn welkom. Met dank bij voorbaat voor uw reactie & feedback. Mvg, Catherine.

 2. Hallo,

  Kunt u me vertellen of een radeon hd 7870 videokaart in deze pc zal passen of moet ik hiervoor eerst een betere voeding inbouwen?

 3. Ik heb de P4380D. wlan heeft het nooit gedaan , ook de kaartlezer doet doet helemaal niets.
  Al drie keer een mail naar medion sevice gestuurd, maar die
  zeggen steeds wat anders.

  Leuke prijs hoor bij aldi, maar de volgende keer kies ik voor
  beetje meer uitgeven en geen ergernis bij bv. BCC

 4. Ik heb deze computer net in mijn bezit maar ik heb ook continu last van de draadloze verbinding die steeds wegvalt. Laptop en telefoon hebben prima verbinding met de wifi dus dat is het probleem niet. Zijn er al andere mensen die hier een oplossing voor hebben gevonden?

 5. Prima pc idd maar heb last van een BSOD dit heeft te maken met de video kaart volgens de codes
  BCcode 116
  BCP1 fffffa80082cd310
  BCP2 fffff88000daeae4
  BCP3 000000000000000
  BCP4 00000000000000D
  OS Version 6_1_7601
  Service Pack 1_0
  Product 786_1
  en dan word het dus een stuk minder mooi allemaal wie kan me helpen.

  • Ik neem aan dat je “BCcode 116” al wel eens gegoogled zult hebben, want je bent niet alleen met dat probleem. Het is in ieder geval een video driver probleem van NVidia. Nu zitten er in deze pc 2 videokaarten. Kan je eigenlijk manueel overschakelen op de ingebouwde HD Graphics 4000 en zo ja, blijft het probleem met het Blue Screen bestaan?

   • Nee, een AMD is natuurlijk niet van NVidea, foutje van mij, daar moest AMD of eventueel ATI staan. Normaal zouden 2 schermen geen invloed mogen hebben, maar ja, “normaal” zou je ook geen BSOD mogen hebben. Probeer eens om het 2de scherm aan een andere video-uitgang aan te sluiten?

  • Ik heb ook vaak last van deze BSOD’s soms is het het geheugen en dan weer memory management. Ik heb het idee dat het in de drivers ligt.
   Ik heb 2 schermen aangesloten. Eentje op de videokaart en de andere op de onboard 4000.
   Ik heb het idee dat daar een conflict in schuilt.
   Ga eens proberen om beide beeldschermen alleen op de videokaart aan te sluiten. Heb jij toevallig ook deze opstelling?

   • ja dat is hoe ik het had en sinds drie dagen heb ik er maar een scherm aan hangen en tot nu toe nog geen BSOD meer gehad.
    bij de vorige pc (ook Medion)had ik er een GeForce 9600GT van Gigabyte in deze had daar geen problemen mee.
    Deze heb ik nog liggen kan die er nog wel eens in zetten.
    of zou ik dan de boel naar beneden halen?

    • Hoe bedoel je naar beneden halen? Het is alleen een kwestie van testen toch? Kijken of je dan nog steeds de BSOD’s krijgt. Het kan natuurlijk ook een driver probleem zijn. Ik wacht het nog even af. Een schone install van windows 7 kan ook een oplossing bieden. Ik wacht hiermee nog eventjes voor tot windows 8. Tot die tijd dan maar af en toe een BSOD. Maar ben wel erg benieuwd naar de ervaringen van de wisseling van de videokaart.

 6. heb de computer net uit de doos gehaald en heb meteen hetzelfde wifi-modemprobleem als hierboven beschreven. Ik krijg wel contact met mijn wifinetwerk, maar heb een internetverbinding die aan en uit gaat.

 7. Ik heb hetzelfde probleem als Peter, met wifi of met kabel, het maakt niks uit. Ik kan (bijna) nooit verbinding maken, wanneer ik het wel een keer lukt, krijg zit ik onder de 1Mbps, andere computers en laptops gaan gewoon zo hoog als ik de bandbeedte van mijn ISP toegewezen kreeg. Zelfs als alle andere apparaten uit staan, krijg ik hetzelfde resultaat.

 8. Ik heb deze computer ook en het is een geweldig sterke computer maar ik vroeg mij af wat de upgrade mogelijkheden zijn bijvoorbeeld hoeveel ram ondersteund het moederbord maximaal en past de Radeon HD 7950 videokaart wel in deze case?

 9. Weet iemand of en zo ja waar ik deze pc kan aanschaffen?
  Een aantal Aldi’s in de buurt zonder succes afgeweest….

 10. Tientallen oorzaken? Kan je er misschien een paar noemen?
  Het apparaat werkt goed volgens apparaatbeheer, het is ingeschakeld, alle instellingen zijn door Windows7 automatisch goed gezet (en door mij gecontroleerd), hij ‘ziet’ het goede netwerk, het signaal is ruim voldoende sterk, versleuteling en wachtwoord voor het netwerk zijn goed opgegeven, hij gaat ook daadwerkelijk proberen verbinding te maken met het netwerk maar komt terug met de melding dat verbinding niet mogelijk is. Ik snap er niets van, vooral omdat het vervolgens via een externe Belkin USB adapter probleemloos gaat. Een paar hints waar ik mee verder kan zouden ZEER welkom zijn . . . .

  • Je noemt ze zelf al op – als dat alles inderdaad in orde is, verwacht je wel dat het werkt. Probeer eens omgekeerd, start bij je nieuwe pc met een nieuw netwerk (ook nieuwe naam) en hang daar je “oude” pc’s aan?

 11. Ik heb deze PC aangeschaft maar heb er een vreemd probleem mee. De Medion helpdesk kan mij er niet echt mee helpen. Het interne draadloze modem vind wel 2 netwerken waarvan 1 van mij is maar wil er geen verbinding mee maken. Allerlei zaken zijn al geprobeerd waaronder anders instellen van alle mogelijke waarden (eigenlijk tegen beter weten in) en zelfs de server van het netwerk op een ander kanaal zetten. Alle opgegeven waarden zijn nu weer normaal en hetzelfde als bij onze Windows7 laptop die wel probleemloos verbinding maakt. Ook zijn er nog 2 oude PC’s op Windows XP die gewoon verbinding maken met het netwerk. Aan de server ligt het dus niet. En nu komt het, als ik op de Medion een externe USB adapter van Belkin aansluit (van 1 van de PC’s afgehaald) maakt de Medion via die adapter wel direct verbinding met het netwerk. Waarom dan niet via het interne Realtek modem? Hoe kan dit? Bijkomend is dat het Realtek modem slechts 2 netwerken vindt, terwijl de Belkin er veel meer vindt, maar dat is minder belangrijk.

  • Dat de Realtek minder netwerken vindt is niet zo onlogisch, die zit immers binnen in de metalen computerkast terwijl de Belkin daar buiten zit. Maar waarom je met de Realtek niet online raakt kan tientallen oorzaken hebben, dat is niet zomaar te beantwoorden.

 12. Kun je mij vertellen hoe het kan dat ik niet meer aan mijn 120 mb (ziggo) download kom?
  PC blijft steken rond of onder de 90 op de speedtest van Ziggo, terwijl mijn laptop (ook Medion) en mijn “oude”Medion MD 8852, op dezelfde draad en router instellingen deze snelheid op hun gemak halen, ik kom er niet uit, heb ook de drivers al opnieuw opgezet.
  Help, Plz.

 13. Misschien een stomme vraag, maar ik heb een videocam die via Firewire aangesloten moet worden om videos te bewerken. hoe kan ik dat bij deze computer doen?

   • Ik kan jullie vertellen dat deze kaart echt niet in het MB past. Je moet een andere hebben. Volgens mij van het type PCI-e.

  • Als je een camera hebt met Firewire dan heb je een klein probleem. Zet de films (cassettes?), die je alleen met je oude camera kan afspelen, snel over op DVD. Vergeet Firewire en koop een nieuwe filmcamera, die zijn inmiddels goedkoop. Er schijnt is wel een mogelijkheid te zijn om een Firewire kaart apart in te laten bouwen, dat is best betaalbaar maar dat is voor een nieuwe camera dan niet meer nodig. En wellicht voor hetzelfde geld een nieuwe camera.

 14. Ik heb geen verstand van videokaarten e.d. maar het artikel gelezen te hebben ben ik wel van plan om de huidige videokaart te vervangen door een high-end type. Zou iemand mij kunnen vertellen welk type ik dan zou moeten keizen?

  • In eerste instantie zou ik de kaart die er in steekt uitproberen. Een goede kans dat dat in het begin nog best zal lukken, en later (binnen een jaar of zo) kan je ze nog altijd vervangen. Vergeet niet dat videokaarten zeer snel evolueren – wat nu het neusje van de zalm is zal binnen een jaar gewoon middenmoot zijn. Of anders bekeken: binnen een jaartje krijg je voor het zelfde geld een nog veel betere kaart. Over geld gesproken: kijk ook eens naar je spaarpot – high end videokaarten kunnen vlotjes > 1.000 € gaan!

 15. Het lukt niet om mijn Dell U2711 te gebruiken met de hoogste resolutie (2560 x1440). De maximale resolutie is 1980 x 1080. Met dezelfde kabel wel op de vorige Aldi pc van drie jaar oud. Alle drivers zijn in orde en meest recent. Alle instellingen in orde en gelijk aan vorige pc. Ik snap het niet.

  • Dat kan wel afhangen van de aansluiting die je gebruikt. Bij een HD7670 is de Max. resolutie in DVI: 2560×1600; in HDMI: 1920×1200; VGA: 2048×1536.
   Met HDMI kom je dus niet aan die hoge resolutie die je opgeeft.

   • Ik gebruik de juiste dvi aansluiting. Die dus prima werkt bij mijn vorige Aldi pc in de hoogste resolutie. Nog even de monitor opnieuw aangesloten op deze vorige pc met dezelfde kabel. Niets aan de hand. Op de nieuwe md8371 wel een probleem. Alle drivers zijn in orde. Nogmaals ik begrijp het niet en denk echt dat het aan de videokaart (of de drivers van die kaart) ligt. Is er iemand die op deze pc een monitor heeft aangesloten op de resolutie 2500 x 1440 (of 1600)?

    • Het moet iets te maken hebben met de automatische detectie (VESA E-DID signaal). Kan aan kabel liggen in combinatie met videokaart en monitor. Kun je in de geavanceerde beeldinstellingen van de videokaart de resolutie niet “overrulen”. Wellicht denkt de videokaart en zijn driver nu dat jouw monitor die hogere resolutie niet aankan. Ik vond bijvoorbeeld hier iemand met een gelijkaardig probleem in combinatie met een sony laptop: [SUCCESS] 2560×1440 support on new VPC-Z2 (Dell U2711).

    • Beste Peter, bij mij doet zich hetzelfde probleem voor. Ik kan mijn Dell U2713 HM via DVI ook niet op de hoogste resolutie (2560×1440) instellen. Ik was benieuwd of het jou inmiddels was gelukt. Ik las in de specificaties van de kaart dat deze ook displayport 1.2 ondersteunt, maar aangezien er geen displayport aansluiting op de kaart zit, zou ik niet weten hoe?

 16. Leuk dat Win7-64 erop staat, maar ik zou liever gelijkaardige pc uitrusten met Zorin6 als host-os en de win7 in VBox draaien. zit er dan ook de nodige dvd image van de win7 versie bij? Zit er nu wel degelijk een HD7670 in? Kan er geschakeld worden ts de onboard HD4000 en de HD7670 kaart?

 17. Iemand enig idee welke voeding (vermogen/watt) in deze machine zit?
  Hoeveel verstookt deze als ik hem de hele dag aan laat staan.

  Bedankt,
  Menno

  • In die Aldi/Medion kasten zit normaliter een FSP voeding van 400 Watt. Dat is niet echt riant, maar ruim voldoende om er een 2de HD, een extra kaart en nog wat stroom verbruikende periferieën aan te hangen (zoals een HDDrive to Go). Hoeveel hij op een dag verbruikt is afhankelijk van wat je er mee doet. Als hij gewoon op staat en je werkt er niet mee en bovendien het scherm dan uitschakelt verbruikt mijn Medion (wel een ander type) 170 Watt, met scherm aan en zwaar belast gaat dat richting 250 Watt. Elk type pc is natuurlijk anders, maar het geeft je misschien een idee van de orde van grootte.

 18. Ik wil graag weten of het mogelijk is om een extra fan aan te sluiten is op het MB. De kast wordt in veel gevallen erg warm.

  • Aansluiten zal geen probleem zijn – desnoods tak je af van een bestaande fan – maar je moet dan wel een type fan vinden dat daar ergens in de kast past. Maar eerlijk gezegd heb ik geen weet van (te) warme kasten in de recente Medions?

   • Bedankt, ik heb op mijn bijna 3 jaar oude i5 computer 2 extra fans geplaatst voor meer lucht in en uit de kast. Deze heb ik toen kunnen aansluiten op het MB. Het aftakken van een voeding is niet wat ik zoek eigenlijk.

 19. Laatst verkregen info over moederbord van deze Aldi PC:

  Onderstaande de specs van het moederbord zoals wij die hier hebben.

  Socket LGA1155
  Aantal geheugenbanken 4 stuks
  Aantal PCI-e 16* sloten 1 stuks
  Aantal PCI-e Sloten 3 stuks
  Netwerk Snelheid 10 / 100 / 1000 Mbps

  Backpanel aansluitingen PS2 KB/Mouse
  Backpanel aansluitingen 1 x RJ-45 Lan
  Backpanel aansluitingen 6X USB 2.0
  Backpanel aansluitingen 2 x USB 3.0
  Moederbord aansluitingen 5 X SATA Connectors
  Moederbord aansluitingen 2 x USB 3.0 connectors
  Moederbord aansluitingen 2 x Front USB voor Connect XL

  • Jammer dat er maar 1x PCI 16 op zit….

   Ik zit met een Pinnacle capture kaart en een Soundblaster Audigy2 kaart die ik het liefst allebei nog wil gebruiken.

   Maar ja…vernieuwingen….

   Zijn er eigenlijk geen verloopstukjes van PCI-e naar PCI 16??

    • Was van mij eigenlijk alleen maar ‘hard op denken’….

     Maar het bestaat dus wel. Maar inderdaad, denk dat de kaart dan veel te hoog komt te zitten.

  • ALS het moederbord van het type is dat we vermoeden, dan heb je twee PCI slots + één PCI Express x1 vrij, dus kan je er firewire kaart instoppen ALS de architectuur van de pc dat toestaat (zit er niets in de weg, zoals koeler of videokaart?)

  • Dank je, Bas. Maar deze handleiding is van het type M2/M3, terwijl Medion (met dank aan Rudy, post 9) laat weten dat het MB van het type EM is. Er zijn wel degelijk verschillen, zoals het ontbreken van een DVI plug, dus kunnen er nog veel meer zijn.
   Heel vreemd: in de handleiding staat 2 x 240 pin sockets, maar op de website staat 4 x (en de foto erbij toont ze ook duidelijk). Dat zou dus ook een verschil tussen die MB’s kunnen zijn!

 20. Ik heb ook nog wat vragen gesteld aan Medion, die ingaan op de dvi aansluiting in relatie toto de afbeelding in de brochure. Dit is hun antwoord op een aantal van mijn vragen (citaat):

  “De PC is voorzien van de harde schijf Seagate ST1000DM003. Helaas is er geen informatie bekend over de snelheid van deze schijf. Er is nog plek voor een tweede harde schijf.
  De grafische kaart MSI Radon HD7670 is voorzien van een d-sub, dvi en hdmi aanslutiting.
  Er kunnen maximaal 2 monitoren worden aangesloten.
  De afbeelding van de achterzijde van de pc kast komt niet overeen met de werkelijke aansluitingen.”

  Ik had gehoopt dat ik meer dan twee monitoren zou kunnen aansluiten, vanwege de vernieuwde grafische component (de Intel HD Graphics 4000), plus de aparte grafische kaart (de AMD Radeon HD 7670 DirectX 11).

  Graag suggesties hoe ik het aantal monitoren toch naar 4 kan brengen.

  • Op zich kan een HD7670 GPU tot 4 schermen aansturen, maar dat is niet hetzelfde als stellen dat de videokaart dat ook kan, dat hangt van merk en type af. In dat geval kan je een 2de grafische kaart monteren, vooropgesteld dat het moederbord dat aankan (is er nog een PCI Express slot vrij én is het bruikbaar? Soms zitten andere componenten in de weg!) Normaal heeft Windows 7 geen problemen met 4 monitors.

  • De codenaam zegt op zich al veel: ECS is de fabrikant, H77 is de chipset van Intel, de 1155 is de voet van de Core i7 processor. Verder vind je alleen de types M, M3 en M4. Het opgegeven EM model moet daar dicht bij liggen, maar op alle modellen in die reeks zie ik een DVI video-aansluitng en die ontbreekt op de foto van Medion. Waarschijnlijk is dat (een deel van) die “E”, want ze gaan die poort toch niet gewoon afdekken! Mogelijk zijn er nog andere dingen weggelaten om de prijs met enkele $ te drukken.
   Bedankt voor de info!

 21. Hierbij de gegevens van Medion die ik kreeg over het moederbord.

  Ik heb echter dit moederbord niet terug kunnen vinden…

  Het moederbord wat in desbetreffende PC zit is: ECS H77H2-EM S1155 HDMI IVY

  Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet,
  Medion Service Center
  J. Segers

 22. Geeft de 3D TV Monitor een goed beeld aangesloten op deze PC? Of is het beter de LED monitor uit de aanbieding te kiezen?

  • Ik verwacht een goed beeld op jouw 3D TV monitor, al heb ik dat nog nooit geprobeerd. Al heeft dat weinig te maken met de PC, wel met de HD7670 videokaart die erin steekt.

  • Bedankt voor de link, ik had het inderdaad nog niet gezien.
   Ik heb nog geen bevestiging gevonden op de BE of NL site van Microsoft dat die actie ook bij ons geldt, maar ik vermoed dat dat hier ook wel op zoiets zal uitdraaien, laat ons hopen 10 à 15 €. Ik heb ook nooit beweerd dat veel geld ging kosten, alleen dat “het niet gratis zal zijn”, dus dat klopt toch? Je hebt natuurlijk gelijk dat 10 € of iets in die buurt niet onoverkomelijk is voor een pc van 679 €.
   Het “huiverachtig voor sommige lezers” behoud ik in ieder geval hoor!

   • René,

    De Nederlandstalige Microsoft site heeft er volgens mij nog niet over bericht, maar in feite staat die info al in de bijgevoegde link.

    “Beginning June 2, 2012, Microsoft will roll out the Windows Upgrade Offer in 131 markets, including the U.S. and Canada. (Dat betekent in feite dus ook België en Nederland).
    Consumers who buy eligible Windows 7-based PCs through Jan. 31, 2013, can purchase an upgrade to Windows 8 Pro for an estimated retail price of $14.99 (U.S.) during the time of the promotion.”

    Gezien de dalende Euro t.o.v. de US Dollar lijkt ’t me ergens wel logisch dat Microsoft de upgrade naar € 14,99 afrondt i.p.v. € 9,99.

    Mvg,

    ecomm

  • Ter info: voor Duitsland heb ik het intussen gevonden: als je tussen 2/6/2012 en 31/1/2013 een pc met Windows 7 koopt, kan je daar upgraden naar Windows 8 voor 14,99 euro.

 23. Bedankt voor uw antwoord.
  Dus als ik het goed begrijp kan ik met deze configuratie Adobe Premiere 6 met hardwareversnelling draaien.
  Ik wil deze PC namelijk kopen voor de videomontage van onze lokale omroep.

  Bedankt alwwer voor uw reactie

 24. Ik zou graaf willen weten of het MB 6GB ondersteund qua snelheid.

  Ook wil ik weten of ik mijn oude HDDrive2Go van 1,5TB kan gebruiken in de slave van de nieuwe kast.

  • Over het moederbord heb ik (nog) geen gegevens, dus dat antwoord blijf ik je schuldig. Wat de HDDrive betreft: ja, de nieuwe generatie kan je gebruiken (dat is die met de USB 3.0 aansluiting helemaal opzij van de voorkant). De oude generatie kan je niet gebruiken in de docking bay, wel met een kabeltje. Die oude generatie herken je aan de USB 2.0 aansluiting die zowat in het midden van het front zit.

 25. Goedemiddag,

  Weet u ook zo of in deze pc (5210d) nog ruimte aanwezig is om een pci kaart voor firewire te installeren?

  Met vriendelijke groet,

  Alwin Gilissen.

  • Geen idee, met de nieuwe processor kan het ook een nieuw moederbord zijn. Hoewel dat niet noodzakelijk is want de voet van 3de generation is dezelfde als die van de 2de.

 26. Ze staat alleszins niet in de lijst en op de foto zie ik ze ook niet, dus ik veronderstel dat er geen firewire inzit. Maar als ik me niet vergis bestaan er wel verloopstekkers.

 27. Zit er op het moederbord ook een firewire aansluiting.
  Ik heb namelijk nog een videocamera die met deze aansluiting werkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.