Leap interface met bewegingsdetectie van Leap Motion

Nieuwe computerinterface gebruikt gebaren

0
Kunnen muis en toetsenbord binnenkort met pensioen en bedienen we onze computers voortaan zoals Tom Cruise in Minority Report met Kinect-achtige bewegingen? De Leap is een klein toestel waarmee het mogelijk wordt.

De Leap is een USB-apparaatje met de afmetingen van grofweg een iPod dat 3D-interactie mogelijk maakt. De sensor kan de bewegingen van handen en afzonderlijke vingers detecteren. Ook herkent de Leap zaken die je vasthoudt, zoals een pen. De frustraties bij het modelleren in 3D vormde de inspiratie voor het ontwikkelen van de Leap. Het boetseren met digitale klei op een computerscherm, moest even eenvoudig zijn als het werken met echte klei, volgens de ontwikkelaars van de Leap.

De Leap van Leap Motion
De Leap van Leap Motion

Het Leap Motion team zocht naar een meer natuurlijke manier om computers en software te bedienen. Het werkte vier jaar aan de ontwikkeling en inmiddels ondersteunt de Leap diverse softwaretoepassingen en besturingssystemen. Volgens Leap Motion is hun technologie honderden keren nauwkeuriger dan andere bewegingsdetectietoestellen op de markt en kan de Leap bewegingen detecteren tot op 1/100ste van een millimeter.

De Leap zal wellicht eind dit jaar te koop zijn voor 69,99 dollar. Je kan het product nu al vooraf bestellen op de website voor een prijs van 82,98 dollar (inclusief internationale verzendkosten).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.