Aldi Medion Akoya MD 99031 (E7222) preview

Een grote computer aan een klein prijsje bij Aldi België

16
Vanaf zaterdag 26 mei 2012 kan je in de Belgische Aldi-vestigingen een grote laptop kopen voor slechts 499 euro. Qua volume krijg je zeker waar voor je geld, maar geldt dat ook voor de andere eigenschappen? We bekijken de Medion Akoya MD 99031 (E7222) van dichterbij.

Groot is de Medion Akoya MD 99031 (E7222) zeker: 421 x 280 x 35/43 mm is zowat het formaat van twee A4-tjes naast elkaar. Inclusief accu weegt de laptop volgens de folder 3 kg, maar met draagtas, voedingsblok, muis en nog wat kleinere accessoires heb je al vlug 5 kg onder de arm. Je bent dan ook met een 17,3-inch (44 cm) laptop op stap, één van de grootste modellen die er te vinden zijn. Bij dit formaat hoort een resolutie van 1600 x 900 pixels, nogal duidelijk een scherm met een 16 x 9 beeldverhouding. Prima voor film dus.

Aldi Medion Akoya MD 99031 (E7222)
Aldi Medion Akoya MD 99031 (E7222)

Wil je die toch in een hogere resolutie bekijken of op een groter formaat, dan kan je een extern beeldscherm aansluiten via de VGA of HDMI connector (DVI is evenwel niet voorzien). Deze Medion Akoya MD 99031 heeft ook WiDi aan boord, als je TV dat ook ondersteunt kan je draadloos computeren op je televisietoestel.

 
Processor

Medion monteerde een Intel Core i3-2350M processor in deze Medion Akoya MD 99031, een Sandy Bridge van de 2de generatie met 2 kernen. Deze cpu werkt aan 2,30 GHz, heeft 3 MB Intel Smart Cache en is uitgerust met de Intel Hyper-Threading-techniek waardoor de processor per kern twee taken tegelijk kan verwerken.

16 REACTIES

 1. Aldi vandaag, 9uur15: laconieke antwoord: “allemaal op”. Nog een aantal vestigingen bezocht maar overal zelfde en niet meer te verkrijgen. Hele voormiddag en ettelijke kilometers verloren en een prachtige dag verpest. Aldi verkoopt geen notebooks maar stunt er enkel mee. Zou ze beter een onkostennota sturen.

  • In-triest. Maar het doet me denken aan het verhaal van het tablet dat ze verkopen: het eerste uur allemaal uitverkocht, een nieuwe voorraad besteld en nu worden ze zelfs met korting verkocht omdat ze ze niet meer kwijtraken.

 2. Processor: lntel Core i3-390M (2 x 2,66GHz. 64 bit, 3MB Intel Smart Cache, Hyper-Threading-Technology).
  Grafische kaart: 1.Nvidia GeForce GT540M (DirectX 11, 1024 MB geheugen)
  Heb deze (Medion) in Februari gekocht dit jaar ,en ben er blij mee wat betreft die Nvidia Kaart die er in steekt.
  Vind het een gemiste kans van de boven beschreven Laptop ,dat ze er geen bijkomende Grafka erbij gestoken hebben.
  Moet wel toegeven het zou de Lap wel iets duurder gemaakt hebben.
  Groet Tom.;-)

 3. DANK UW
  Nog een vraag
  Voor FUL HD videomontage,
  bij aankoop van notebook op wat moet ik opletten
  vele dank voor een reactie

  • Ik heb daar zelf geen ervaring mee, maar zeker heel belangrijk is de hoeveelheid geheugen, anders moet de computer permanent liggen swappen (wegschrijven naar de harde schijf). De snelheid van de processor is ook een bepalende factor, hoe sneller die werkt hoe rapper de klus geklaard uiteraard. Maar ik weet niet zeker of het aantal kernen ook bepalend is, het kan zijn dat je montageprogramma sowieso slechts één kern gebruikt, en dan zou het geen rol spelen of het een 2 kern of een 4 kern processor is. Bij gelegenheid probeer ik dat wel eens uit te pluizen.

  • Absoluut, knippen, draaien, plakken, spelen met helderheid en contrast …geen probleem te verwachten, misschien enig voorbehoud van het renderen van grote foto’s. En zelfs dan verwacht ik niet dat je de tijd gaat krijgen om tussendoor koffie te zetten. In theorie ga je trouwens heel wat winst maken met de 8 GB geheugen tegenover de gebruikelijke 4 GB want photoshop is nogal een geheugenvretertje.

 4. Mijn hobby is photoshop (foto bewerkingen) is deze laptop daar voor geschikt ???? Ik werk altijd meestal een externe harde schijf.

  Gr Lynne

 5. Dank voor uw review. Ik zoek een nieuwe laptop voor privé-gebruik (internet, multimedia, film en video ter vervanging van tv-toestel, geen games). De specificaties van deze Medion (i3, grafische kaart, iets te groot, geen mat scherm) zijn niet direct wat ik zoek, maar anderzijds is het inderdaad wel heel veel waar voor heel weinig geld. Het lijkt mij dat de beperkte processor en ontbreken afzonderlijke grafische kaart ongunstig kunnen zijn bij het bekijken van (streaming) video of allerhande uitzendingen online. Is deze vrees terecht? Dank U.

  • Voor (streaming) video is deze laptop zeker geschikt, maar bij “streaming” is meestal de verbinding de bottleneck, daar kan zelfs een superkrachtige processor en dito grafische kaart ook niets aan verhelpen.

 6. Rene,

  merci voor weer een puike bespreking (telkens als ik een computer wil kopen kom ik eerst ne x kijken wat jouw oordeel is)
  Bedankt!
  mvg

 7. Is het absoluut onmogelijk om hiermee te gamen of is hij enkel niet geschikt voor fanatieke gamers die zeer grafische spelletjes willen spelen?

  Alvast bedankt !

  • Het tweede, Annelies: enkel niet geschikt voor fanatieke gamers die zeer grafische spelletjes willen spelen. Een zeer leerrijke site is deze pagina van Notebookcheck waar de Intel Graphics 3000 getest werden. Zonder te technisch te worden: om aanvaardbaar te zijn moet je minimum 20 beelden/sec (frames per second, fps) hebben. Als het goed is, staat het getal in het groen, zo niet in het rood. Links zie je dan telkens de resolutie (graad van detail) staan. Je ziet dan dat heel veel dingen te spelen zijn maar niet op maximum detail.

   • Bedankt ! Ik had die webpagina ook al gezien maar weinig van begrepen… moeilijk te oordelen wat relevant was voor deze laptop.

  • Dat kan zeker, het zal alleen iets langer duren. Maar als videomontage iets is waar je dagdagelijks mee bezig bent (gepassioneerde hobby) dan zou ik je toch een zwaardere machine adviseren, anders ga je je op de duur gaan ergeren aan het wachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.