SMS Park parkeerapp

Parkeren met één druk op de smartphone-knop

2
Met de gratis app SMS Park hoef je niet langer op zoek naar een parkeermeter, maar kan je je iPhone gebruiken om de parkeersessie te starten en het tarief te betalen.

De app SMS Park is een ontwikkeling van het Belgische technologiebedrijf Canguru. Ze is bruikbaar in alle Belgische steden die parkeren per SMS ondersteunen (momenteel een dertigtal) en toont op je iPhone alle informatie die je op een parkeermeter terugvindt. Voordeel is dat je niet meer naar een parkeermeter moet lopen om er geld in te stoppen of de SMS-code af te lezen. Je nummerplaat hoef je ook slechts één keer in te geven. Na het parkeren bepaalt de app je positie via GPS. Vervolgens wordt automatisch de SMS-code van de dichtstbijzijnde parkeermeter geselecteerd.

SMS Park
SMS Park

Als je op “Start” klikt, begint de parkeermeter te lopen tot je weer op “Stop” drukt wanneer je vertrekt. Je kan de app instellen om je te verwittigen, mocht je dit vergeten. Ook kan je een herinnering instellen zodat je op tijd naar je parkeerplaats vertrekt om een boete te vermijden. De app kan je tevens helpen bij het terugvinden van de parkeerplaats.
SMS Park werkt voorlopig enkel met iOS. Een Andriod versie zou gepland zijn voor binnenkort. De app werkt in het Nederland, Frans en Engels. Met SMS Park kan je ook op dezelfde manier snel een ticket voor een bus van De Lijn kopen.

2 REACTIES

  1. ik heb de SMS Park app nu al verschillende keren gebruikt, werkt perfect ! ik zie niet in hoe er 45euro kan afgeboekt worden aangezien het SMS based park app is (en er dus geen geld transfers mee kunnen gemaakt worden), dus beste Peter, ik denk dat je de SMS park met iets anders verwart.

  2. Gebruik zelf Yellowbrick.
    Een kennis van mij gebruikte deze app. Tijdens afmelden kwam er een rare melding. Daarna kon ze de openstaande transactie niet meer terugvinden.

    Dag later werd er 45 euro afgeschreven…

    Werkt dus nog niet vlekkeloos!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.